Ubagai niekada netaupo | KaunoDiena.lt

UBAGAI NIEKADA NETAUPO

Kai stebi aplinkinius žmones ir aplinką, nesunku pamatyti, kad mūsų žmonės visiškai nebemoka taupyti.

Netaupoma niekas: nei maisto produktai, kurių kalnai išvežami į šiukšlyną, nei degalai, kurie juodais dūmais veržiasi iš automobilių, nei pagaliau elektros energija, kuri dabar kainuoja beprotiškus pinigus.

Jauni žmonės apskritai nežino, kas yra taupymas. Jie kiek uždirba, tiek ir išleidžia. Jei pritrūksta lėšų, skolinasi iš bankų arba greitųjų kreditų įmonių. Tada už įsigytą daiktą sumoka dar daugiau, nei jis kainuoja. O juk jei tas jaunas žmogus būtų buvęs taupesnis, tuos pačius daiktus turėtų už daug mažesnę sumą.

Ateini į prekybos centrą, o ten į pirkėją žiūrima kaip į mėsą. Šalta taip, kad gali sustingti.

Kai pažiūri, kad vyrai parduotuvėse vaikšto vienais šortais, nes juk reikia kitiems vyrams rodyti tas savo nuogas, spuogais apaugusias rachitiko kojas, supranti, kad daugelis dar ir visiškai netausoja savo sveikatos.

Kodėl reikia taip šaldyti tas parduotuves? Juk visa tai – elektra, išlaidos.

Nueini į kavinę, paprašai mineralinio vandens ar sulčių, būtinai atneš lyg iš šiaurės ašigalio. Galėtų net pavadinti "Meškutė šiaurėje", kad klientai žinotų, jog tuoj persišaldys atsigėrę. O juk tam atšaldymui taip pat buvo išnaudota elektros.

Šitokio netausojimo, šitokio baisaus išlaidavimo pas mus dar niekad nebuvo. Šviestuvai šviečia reikia nereikia, net dieną, kaip Norvegijoje.

Bet mes nesame Norvegija, mes – ubagų šalis. Todėl ir esame vos ne paskutiniai ES ubagai, kad nebemokame taupyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Visai nudurnėjusi straipsnio autorė

Tai tu pati taupyk. Kiekvieną šiukšlę, kiekvieną suplyšusį plastiko maišelį. Ir surinkusi bent tris tonas š.... pėstute ant savo kupros nunešė į Ukrainą . Ir būtinai žydams. Jie jau keli tūkstančiai metų labai taupo ir minta išimtinai lietuvių išmestomsupuvusiom bulvėm ir įvairiomis šiukšlėmis. Farširuoja visa tai. Ar aišku?

Eina na

Sitos Aldonos Kaminskaites perliukas jau buvo, pasigooglinsit kas noresit. Sitai "personai" su galva jau anksciau blogai buvo. Taip noretusi paziuret i snuki tokiai bobai, jeigu cia realus zmogus

Ramass >Rūta

Ne tamstele, chamė esate Jūs , nes svaidotės tokiais žožiais . Nieko įžeidžiančio autorės atžvilgiu neišsakiau , o siūlymas gyditis , tik mano nuomonė. Na tokia pat , kaip ir jos apie vyrų kojas. O jei labai būtų noras , galėčiau straipsnio autore ir Jus patampyti po teismus , už seksizmą. Taip ten pas Jus feministes madinga? Bet žinot , kaip sakė Ostapas Benderis , " zaratūstra neleidžia".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS