Žmogus iš televizoriaus epochos | KaunoDiena.lt

ŽMOGUS IŠ TELEVIZORIAUS EPOCHOS

Rusijos prezidentas – ne tik XX a. Rusiją kontroliavusių čekistų mokyklos produktas, jis – tarsi praeities inkliuzas, atsitiktinai atsidūręs XXI a. Atėjęs į valdžią paskutiniais praėjusio amžiaus mėnesiais, jis visomis savo išgalėmis priešinasi naujiesiems laikams.

Nepripažinęs vertybių slinkties, individo išlaisvėjimo, teisės viršenybės kaip pagrindinio bendravimo šalyje ir tarp šalių principo, V. Putinas savo visuomenei pasiūlė ne naują ideologiją, bet jam pačiam komfortišką orientaciją į praeitį. Jo supratimas apie šiuolaikiškumą sustojo ties kažkeliasdešimta „Gelbėtojų“ serija, kurioje laksto perestroikos žmogui pavydą keliantys raumeningi vaikinai ir merginos. Tad, užuot ėmęs į ranką mobilųjį telefoną, griebė žirgo vadeles, kad jodinėdamas juo šaliai ir pasauliui demonstruotų, jo supratimu, matyt, svarbiausią politiko potencijos požymį – savo pusnuogį torsą. Šamanizmai ir duginizmas jam artimesni nei per pusvalandį nuo nulio įveikiamas interneto pradžiamokslis. Sunku suvokti situacijos komiškumą, kai vienu galingiausių planetos politiku save laikantis asmuo „su aukštuoju ir galimybėmis“ skaito popieriuje išguldytas portalų naujienas ir skaitmeniniu raštingumu nusileidžia eiliniam Lietuvos provincijos senjorui, keliančiam į feisbuką telefonu įamžintus tėviškės saulėlydžius.

Ne vienas į Vakarus pabėgęs V. Putiną aptarnaujančių tarnybų atstovas yra pasakojęs: iš visų medijų prezidentas pripažįsta tik televiziją, net turi savo mylimą žinių diktorę. Atrodo, tai tiesa. Juk net sprendimus jis priima tokius, kuriems pakanka ir 1976-ųjų „Rubin-714“: kviečia ne gyventi dėl tėvynės, bet žūti; piliečiams leidžia valstybės valdymą tik stebėti, bet ne jame dalyvauti; šalies galią matuoja branduolinių galvučių, o ne patentuotų išradimų skaičiumi; vaikų smegenis nuodija žiniomis iš pagal bukiausius sovietmečio šablonus perrašytų istorijos vadovėlių. Kuo gali didžiuotis XX a. maskvietis? Žinoma, skrydžiu į kosmosą. Šiuo metu Mėnulio link skriejantis erdvėlaivis „Luna-25“ sukurtas – kaip ir jo pirmtakas prieš 47 metus – atsiribojus nuo Vakarų progreso. Identiška ir jo misija – keli kadrai televizijai ir žinia politiniams konkurentams, kovos su kuriais dvasia užaugo ir liko V. Putinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Putin xuilo

O Luna jau vsio,ona utanula.

propagandonų baikės

XX amžius.Prie caro KGB nebuvo. Po žydobolševikų perversmo Rusijos nebuvo. po subyrėjimo sojūzo - liko 9 metai . Ten dar Putino nebuvo.

Cha cha cha

Bunkerio žiurkė Putinas apibudintas tiksliai ir su nemaža doze pašaipos. Net mūsiškė Kremliaus šunauja neturi ką pridurti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS