Airija dėl koronaviruso uždaro ugdymo įstaigas | KaunoDiena.lt

AIRIJA DĖL KORONAVIRUSO UŽDARO UGDYMO ĮSTAIGAS

Airija ketvirtadienį paskelbė, kad uždaro visas bendrojo ugdymo bei aukštąsias mokyklas, ir rekomendavo atšaukti visus masinius susibūrimus, siekiant kovoti su naujojo koronaviruso plitimu.

Ministras pirmininkas Leo Varadkaras (Lio Varadkaras) sakė, kad „mokyklos, koledžai ir vaikų priežiūros įstaigos nuo rytojaus (penktadienio) nedirbs“. Taip pat neveiks valstybinės kultūros institucijos. 

„Turėtų būti atšaukti“ ir vieši renginiai uždarose patalpose su daugiau kaip 100 žmonių, taip pat renginiai atvirose erdvėse su daugiau kaip 500 žmonių, rašoma premjero pareiškime iš Vašingtono, kur jis lankosi su oficialiu vizitu.

Airijoje patvirtinti 43 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Trečiadienį šalis pranešė ir apie pirmąjį mirties nuo šio viruso sukeliamos ligos atvejį.

L. Varadkaras sakė, kad bus daugiau užsikrėtimo ir mirties atvejų, pasauliui susidūrus su „visiškai nežinomu dalyku“.

Pasak premjero, naujosios priemonės įvedamos, nes vyriausybės pareiga yra saugoti visuomenę. Suvaržymai galios iki kovo 29 dienos.     

L. Varadkaras sakė, kad žmonės vis dar gali vykti į darbą, nes viešajam transportui suvaržymai netaikomi. Visgi rekomenduojama esant galimybėms dirbti iš namų, laisvu darbo grafiku, su dažnesnėmis pertraukomis, kad būtų kiek įmanoma mažiau kontaktų. 

Naujosios gairės paskelbtos po trečiadienį vakare įvykusio ministro pirmininko ir vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio.

Užsienio reikalų ministras Simonas Coveney (Saimondas Kovenis) per spaudos konferenciją Dubline sakė: „Tai fazė, kurią jau kurį laiką planavome.“

Jis sakė, jog įvesti suvaržymai yra „teisingos priemonės tinkamu metu“.

L. Varadkaras išvyko į Vašingtoną dalyvauti kovo 17-ąją minimos Airijos globėjo Šv. Patriko dienos iškilmėse.  

Airijoje tą dieną kasmet rengiamos eitynės sutraukia šimtus tūkstančių žmonių. Šįmet dėl koronaviruso protrūkio eitynės buvo atšauktos.  

Kasmetiniai Šv. Patriko dienos paradai buvo atšaukti ir Bostone bei Niujorke.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS