Austrija pirmoji ES įsiveda privalomus skiepus nuo COVID-19 | KaunoDiena.lt

AUSTRIJA PIRMOJI ES ĮSIVEDA PRIVALOMUS SKIEPUS NUO COVID-19

Penktadienį, pirmą kartą Europos Sąjungoje, Austrijos prezidentas pasirašė įstatymą, pagal kurį visi suaugusieji privalo pasiskiepyti nuo COVID-19.

Vakcinacija bus privaloma visiems suaugusiems, išskyrus nėščias moteris ir tuos, kuriems taikoma medicininė išimtis. Po kovo vidurio, kai baigsis „įvadinis etapas“ mėginantiems išsisukti nuo skiepų gali grėsti baudos iki 3 600 eurų.

Prezidentas Aleksandras Van der Bellenas pasirašė įstatymą po to, kai parlamentas jį priėmė, pranešė jo biuras. Įstatymas įsigalios sekmadienį, kitą dieną po jo oficialaus paskelbimo.

Dešimtys tūkstančių žmonių reguliariai protestavo prieš privalomą skiepijimą nuo lapkričio, kai apie šią priemonę buvo paskelbta. Tačiau ji turi platų politinį palaikymą – jai pritaria visos partijos, išskyrus kraštutinius dešiniuosius.

Šiuo metu 69 proc. Austrijos gyventojų turi pažymas, patvirtinančias, kad jie yra visiškai apsaugoti nuo COVID-19, įskaitant ir stiprinamąją dozę tiems, kurie buvo paskiepyti daugiau nei prieš šešis mėnesius.

Austrijoje, turinčioje 9 mln. gyventojų, iki šiol nuo COVID-19 mirė daugiau nei 14 tūkst. žmonių, ir buvo registruota beveik 2 mln. užsikrėtimo atvejų.

Kaip ir kitur, dėl omikron atmainos pastarosiomis savaitėmis infekcijų skaičius sparčiai didėjo, tačiau ligoninės kol kas neperkrautos.

Privalomi skiepai nuo COVID-19 pasaulyje yra reta priemonė, tokią tvarką yra įsivedę Ekvadoras, Tadžikistanas, Turkmėnistanas, Indonezija ir Mikronezija.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Užuojauta

Realiai, patys susinaikins, nepratęsdami savo geno fondo.

Loni

Niekada nebūčiau patikėjusi, kad Austrija taps pirma zombiu šalis. Manau žmonės nepasiduos, o kovos už savo sveikatą.

By. Rka deėjęs

WAPSE DEBYLAI !! GALETU DAR HYTLERY KLONUOT IR VISUS SUBADYTUS Y KAMINA ANT MALKU :-))))) kur zmoniu protas XXI amziuje su aukstaisias mokslais????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS