A. Baerbock: Vokietijos biudžeto krizė nepaveiks paramos Ukrainai | KaunoDiena.lt

A. BAERBOCK: VOKIETIJOS BIUDŽETO KRIZĖ NEPAVEIKS PARAMOS UKRAINAI

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock paliko atvirą klausimą, ar iki trečiadienį vyksiančio koalicinio ministrų kabineto posėdžio bus susitarta dėl pagrindinių 2024 metų biudžeto punktų, tačiau pabrėžė, kad krizė nepaveiks paramos Ukrainai.

„Tuo metu, kai krizės užgriūva viena po kitos, mes, kaip stiprios demokratinės šalys, turime parodyti, kad mūsų gebėjimai veikti net ir krizės metu yra maksimalūs“, – atsakydama į žurnalistų klausimą antradienį, vizito Slovėnijos sostinėje Liublianoje metu, sakė žaliųjų politikė.

Kancleris Olafas Scholzas, finansų ministras Christianas Lindneris ir vicekancleris Robertas Habeckas daro viską, ką gali, „kad 2024 metų biudžetą galėtume priimti kuo greičiau“, – sakė ji.

Vienas dalykas yra aiškus, sakė A. Baerbock: „Vokietija ir toliau išliks patikima tarptautinė partnerė, nes saugumas pasaulyje, ypač turint galvoje Ukrainą, turi įtakos ir mūsų pačių saugumui“.

Nepaisydami „sunkių finansinių laikų“, kancleris ir ji pati „aiškiai pabrėžė, kad dėl to mūsų parama Ukrainai nesumažės, priešingai“.

A. Baerbock priminė, kad Vokietija padidino paramą Ukrainos savigynai nuo 4 mlrd. iki 8 mlrd. eurų kitiems metams „prieš pat, tikėtina, dar vieną žiaurią ukrainiečiams žiemą“.

„Ir mes teiksime šią paramą tol, kol Ukrainai jos reikės“, – sakė ministrė.

O. Scholzas, R. Habeckas ir Ch. Lindneris dirba už uždarų durų, kad rastų išeitį iš biudžeto krizės, kuri įsiplieskė praėjusį mėnesį, kai vyriausybės išlaidų planus torpedavo teismo sprendimas.

Gairės: Annalena Baerbock, vokietija, parama Ukrainai, karas Ukrainoje, biudžeto krizė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS