Britų premjeras vėl ragina šaukti pirmalaikius rinkimus | KaunoDiena.lt

BRITŲ PREMJERAS VĖL RAGINA ŠAUKTI PIRMALAIKIUS RINKIMUS

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) antradienį vėl paragino opozicinę Leiboristų partiją paremti jo idėją šaukti naujus rinkimus, šalies Aukščiausiajam Teismui nusprendus, kad jis neteisėtai sustabdė parlamento darbą.

„Akivaizdus dalykas, kurį reikia padaryti, yra sušaukti rinkimus. Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas) tauškia niekus“, – žurnalistams Niujorke sakė B. Johnsonas, paminėdamas Leiboristų partijos lyderį.

„Ir jis turėtų (pritarti) rinkimams“, – pridūrė JK premjeras.

B. Johnsonas žengė neįprastą žingsnį sustabdyti parlamento darbą siekdamas iki kito mėnesio pabaigos išvesti savo šalį iš ES, net jei tai tektų padaryti neturint sutarties su Briuseliu.

Tačiau JK Aukščiausiasis Teismas anksčiau antradienį nusprendė, kad toks premjero žingsnis buvo neteisėtas, tad Bendruomenių Rūmai trečiadienį ketina grįžti prie darbo.

J. Corbynas savo ruožtu paragino B. Johnsoną dėl to atsistatydinti.

Teismas sprendimą priėmė B. Johnsonui dalyvaujant kasmetinėje Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje Niujorke, kur vėliau šiandien turi įvykti jo derybos su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS