Bulgarija atšaukia draudimą importuoti Ukrainos grūdus | KaunoDiena.lt

BULGARIJA ATŠAUKIA DRAUDIMĄ IMPORTUOTI UKRAINOS GRŪDUS

Bulgarija ketvirtadienį nusprendė nepratęsti draudimo importuoti ukrainietiškus grūdus, kuris turėjo baigtis šią savaitę.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, buvo uždaryti iki karo naudoti Juodosios jūros laivybos keliai, todėl Europos Sąjunga tapo pagrindiniu ukrainietiškų grūdų tranzito ir eksporto maršrutu.

Visgi prieš tris mėnesius ES susitarė apriboti grūdų importą iš Ukrainos į penkias jai kaimynines Bendrijos nares – Bulgariją, Vengriją, Lenkiją, Rumuniją ir Slovakiją, kad būtų apsaugoti pastarųjų ūkininkų interesai, kaltinusių, kad importas sukėlė kainų griūtį jų rinkose.

Tuo tarpu Lenkijos vyriausybė antradienį nusprendė pratęsti draudimą, kuris turėjo baigtis rugsėjo 15-ąją, o Vengrija  įspėjo, kad pasielgs taip pat, jei Briuselis nuspręstų šių ribojimų nepratęsti. Savo ruožtu Rumunija pareiškė, kad  laikysis Briuselio sprendimo.

Bulgarija išsiskiria iš savo regiono kaimynių, nes joje yra daug saulėgrąžų aliejaus gamintojų, kurie skundžiasi dideliu žaliavos trūkumu bei didelėmis kainomis nuo tada, kai buvo įvestas šis embargas.

Gairės: karas Ukrainoje, Bulgarija, Ukrainos grūdai, atšaukia draudimą importuoti grūdus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS