Čekija ir Ukraina dėl koronaviruso uždaro savo sienas | KaunoDiena.lt

ČEKIJA IR UKRAINA DĖL KORONAVIRUSO UŽDARO SAVO SIENAS

Ukraina penktadienį pranešė, kad mažiausiai dviem savaitėms uždaro savo sienas užsienio šalių piliečiams, kad užkirstų kelią naujojo koronaviruso plitimui.

„Ukrainos sienos užsienio piliečiams bus uždarytos dvi savaites“, – pareiškė šalies Saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas. Jis pridūrė, kad ši priemonė įsigalios po 48 valandų.

Netrukus po to, kai buvo paskelbta apie šį sprendimą, buvo pranešta apie pirmą mirtį nuo koronaviruso šioje šalyje.

42 mln. gyventojų turinčioje šalyje kol kas patvirtinti trys naujojo koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 atvejai.

O. Danilovas nurodė, kad visiems ukrainiečiams bus leista sugrįžti namo, o asmenims, grįžtantiems iš labiausiai koronaviruso paveiktų šalių, teks laikytis karantino.

Vienintelė išimtis dėl kelionių draudimo bus taikoma diplomatams, sakė O. Danilovas.

Ukrainos sveikatos viceministras Viktoras Liaško savo ruožtu pranešė apie pirmą nuo koronaviruso mirusią pacientę.

Jis nurodė, kad šiaurės vakariniame Žytomyro regione gyvenusi moteris buvo įkopusi į aštuntą dešimtį, o sugrįžusi iš Lenkijos ji susirgo plaučių uždegimu, jai buvo patvirtinta COVID-19.

„Deja, gydytojai negalėjo išgelbėti jos gyvybės“, – sakė V. Liaško.

Ketvirtadienį Ukraina nurodė, kad siekiant suvaldyti viruso plitimą šalyje uždaromos mokyklos ir universitetai, uždraudžiami visi dideli vieši renginiai, o Ukrainos stačiatikių bažnyčia tikintiesiems paskelbė, kad jie gali nebučiuoti ikonų.

Čekijos draudimas

Čekijos vyriausybė penktadienį pranešė, kad nuo kovo 16 dienos uždraus užsieniečiams įvažiuoti į šalį, o čekams – išvažiuoti iš jos, siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą.

„Nuo vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį mes uždraudžiame visiems užsieniečiams įvažiuoti į Čekijos Respubliką ir, tuo pat metu, visiems Čekijos piliečiams išvykti iš Čekijos teritorijos“, – pranešė šalies vidaus reikalų ministras žurnalistams.

„Tai labai griežta priemonė, bet manome, kad ji gali iš esmės prisidėti prie koronaviruso plitimo pažabojimo“, – kalbėjo jis.

Šis draudimas netaikomas užsieniečiams, nuolat gyvenantiems arba turintiems leidimą daugiau nei 90 dienų gyventi šioje ES valstybėje, kur patvirtinta 117 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, tačiau mirčių nėra.

Vyriausybė taip pat įvedė privalomą dviejų savaičių karantiną asmenims, atvykstantiems į Čekiją iš penkiolikos „rizikos valstybių“. Ši priemonė taikoma nuo penktadienio vidurdienio visiems keliautojams, išskyrus keliaujančius tranzitu.

Įvardintos rizikos šalys yra Kinija, Pietų Korėja, Iranas, Italija, Ispanija, Austrija, Vokietija, Šveicarija, Švedija, Norvegija, Nyderlandai, Belgija, Didžioji Britanija, Danija ir Prancūzija.

Vyriausybė taip pat priskyrė koronaviruso užkrato platinimą baudžiamiesiems nusikaltimams, nurodė premjeras Andrejus Babišas.

Ketvirtadienį Čekijos vyriausybė paskelbė 30 dienų ekstremaliąją padėtį.

Visoje šalyje uždarytos mokyklos, teatrai, kino teatrai, galerijos, muziejai, uždrausti susibūrimai, kuriuose dalyvauja daugiau nei 30 žmonių, išskyrus laidotuves.

Restoranai neveiks nuo 19 val. Grinvičo (21 val. Lietuvos) laiku iki 5 val. Grinvičo (7 val. Lietuvos laiku), taip pat bus uždaryti visi sporto klubai, baseinai, klubai ir bibliotekos.

Penktadienį vyriausybė taip pat uždraudė kalinių lankymą kalėjimuose.

Peržiūrėti didesnį žemėlapį


Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Alis...

2 savaitės mažai... turi būti 40 dienų... jei karantinas... matyt, dar ne karantinas, o tik apsisaugojimo padidinimas..

Anonimas

Tos dvi irgi cekes? Gerai dar ebolos neuzveze.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS