Čilės parlamentas pritarė prezidento S. Pineros apkaltai | KaunoDiena.lt

ČILĖS PARLAMENTAS PRITARĖ PREZIDENTO S. PINEROS APKALTAI

Čilės Deputatų rūmai antradienį pritarė konstitucinei prezidento Sebastiano Pineros apkaltos procedūrai, sakoma rūmų pranešime.

Jei apkaltai pritartų ir Senatas, S. Pinera būtų pašalintas iš pareigų. Tačiau šiuo metu neaišku, ar bus pasiekta reikiama dviejų trečdalių balsų dauguma.

Pasak pranešimo, prokuratūra kaltina valstybės vadovą „atvirai pažeidus konstituciją ir įstatymus“ ir „sukėlus rimtą pavojų tautos garbei.“

Čilės generalinis prokuroras nurodė pradėti tyrimą dėl S. Pineros po to, kai spalio mėnesį buvo paskelbti „Pandoros dokumentai“. Prezidentas kaltinamas korupcija ir mokestiniais pažeidimais, susijusiais su kasybos bendrovės šiaurės Čilėje pirkimu ir pardavimu.

Gynyba grasinimą apkalta laiko politinės kampanijos manevru. Kol sprendimas dar nepriimtas, S. Pinerai neleidžiama išvykti iš Čilės.

Lapkričio 21 dieną šalyje turi įvykti pirmasis prezidento rinkimų turas.

Per Deputatų rūmų posėdį parlamento narys socialistas Jaime Naranjo iš tribūnos kalbėjo ilgiau nei 15 valandų ir tempė laiką, kad vienas įstatymų leidėjas, kuris netrukus turėjo būti paleistas iš karantino dėl COVID-19, galėtų atvykti balsuoti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS