Didėjant Kinijos spaudimui, Taivanas paleidžia pirmąjį anglišką televizijos kanalą | KaunoDiena.lt

DIDĖJANT KINIJOS SPAUDIMUI, TAIVANAS PALEIDŽIA PIRMĄJĮ ANGLIŠKĄ TELEVIZIJOS KANALĄ

Taivanas pirmadienį pradėjo transliuoti savo pirmąjį televizijos kanalą anglų kalba, norėdamas pasiekti didesnę tarptautinę bendruomenę, Pekinui darant intensyvesnį spaudimą.

Tačiau „TaiwanPlus“ kol kas bus prieinamas tik saloje, todėl jo tarptautinė aprėptis bus ribota.

Savarankiškai valdomam Taivanui nuolat gresia Kinijos, tvirtinančios, kad sala yra vieną dieną užimsima jos teritorijos dalis, įsiveržimas.

Pekino valstybinė žiniasklaida plečia savo buvimą visame pasaulyje, daugiausia per CGTN televizijos tinklą ir socialinių tinklų platformas, tokias kaip „Twitter“ ir „YouTube“, kurios šalyje yra uždraustos.

Pareigūnai sako, kad „TaiwanPlus“, kuri praėjusiais metais, remiant vyriausybei, pradėjo veikti kaip internetinė transliacijų platforma, iš dalies bus naudojama siekiant pasipriešinti Kinijos naratyvui.

Pirmadienį vykusioje atidarymo ceremonijoje šalies prezidentė Tsai Ing-wen (Cai Ingven) sakė, kad 24 valandas per parą veiksiantis kanalas „pristatys Taivaną tarptautinei bendruomenei“ jam siekiant užmegzti glaudesnius ryšius su „šalimis, kurias vienija mūsų laisvės ir demokratijos vertybės“.

„Esu tikra, kad šis naujas televizijos kanalas padės mums pasiekti daugiau tarptautinės bendruomenės“, – sakė ji.

Pastaraisiais metais Kinija padidino diplomatinį ir karinį spaudimą Taivanui.

Ji siekia išlaikyti demokratinę salą izoliuotą ir vis pikčiau reaguoja į užsienio politikų vizitus demonstruodama jėgą. Protestuodama prieš JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) kelionę rugpjūčio mėnesį, kinų kariuomenė surengė kelių dienų trukmės pratybas aplink Taivano sąsiaurį.

„Turime blogą kaimyną, kuris nuolat grasina panaudoti jėgą, bet mes nesame įbauginti ir gyvename normaliai“, – žurnalistams sakė premjeras Su Tseng-changas (Su Cengčangas).

„Laisvė, demokratija ir žmogaus teisės padarė didelę pažangą. Daugelis draugų pasaulyje nori sužinoti, kaip Taivanui tai pavyko, ir Taivanas nori tai pranešti pasauliui“, – pridūrė jis.

Kultūros ministras Lee Yung-te (Li Jungtė) sakė, kad vyriausybė tikisi, jog „TaiwanPlus“ JAV bus prieinama per artimiausius šešis mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS