ES išplėtė sankcijas Mianmarui, įskaitant ministrą ir teisėją | KaunoDiena.lt

ES IŠPLĖTĖ SANKCIJAS MIANMARUI, ĮSKAITANT MINISTRĄ IR TEISĖJĄ

Europos Sąjunga antradienį išplėtė sankcijas Mianmaro chuntai – jos taikomos dar 19 asmenų ir subjektų, įskaitant ministrą ir vyriausiąjį teisėją.

ES Taryba paskelbė priemones Mianmarui dėl „besitęsiančio smurto eskalavimo ir šiurkščių žmogaus teisių pažeidimų po karinio perversmo prieš dvejus metus“.

Tai buvo penktasis ES sankcijų paketas pietryčių Azijos šaliai, kurią kariuomenė valdo nuo 2020 metų, kai kariškiai įvykdė perversmą prieš civilinę vyriausybę, vadovaujamą Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či), kuri šiuo metu yra kalėjime dėl kaltinimų korupcija, Europos laikomų fiktyviais.

Mianmarą krečia neramumai, chuntai, susidūrusiai su plačiai paplitusiu ginkluotu pasipriešinimu, ėmusis žiaurių represijų.

Vietos teisių gynimo grupė teigia, kad per pastaruosius dvejus metus žuvo 2 300 žmonių, o Jungtinių Tautų vaikų teisių agentūra UNICEF apskaičiavo, kad milijonas žmonių buvo priversti palikti namus.

ES yra labai susirūpinusi dėl tebesitęsiančio smurto eskalavimo ir užtrunkančio konflikto, kuris išplito visoje šalyje ir turi regioninių pasekmių.

Naujausios sankcijos taikomos Mianmaro investicijų ir užsienio ekonominių ryšių ministrui Kan Zawui (Kan Zavui), aukščiausiojo teismo pirmininkui Htun Htun Oo (Htun Htun O) ir aukšto rango kariškiams.

Į sąrašą taip pat įtraukti rinkimų komisijos pareigūnai ir verslininkai, atstovaujantys su chunta susijusioms įmonėms.

Iš viso 84 asmenims ir 11 subjektų Mianmare dabar taikomos ES sankcijos, įskaitant draudimą išduoti vizas ir turto įšaldymą bloke.

„ES yra labai susirūpinusi dėl tebesitęsiančio smurto eskalavimo ir užtrunkančio konflikto, kuris išplito visoje šalyje ir turi regioninių pasekmių“, – sakoma ES Tarybos pareiškime.

Taryba pridūrė, kad padarys viską, kas įmanoma, kad asmenys, atsakingi už „žmogaus teisių pažeidimus, karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui“ po perversmo, būtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik

kaip cia dabar be /musu/ anukelio apsieita o kur /kubosaikos/ atstovai ir maldekiuks uzkymo matoma i po 3 dozes visi atsidure nepaprastos dimensijos pasauly ???===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS