O. Scholzas: „Hamas“ išpuoliai prieš Izraelį nebūtų įmanomi be ilgametės Irano paramos | KaunoDiena.lt

O. SCHOLZAS: „HAMAS“ IŠPUOLIAI PRIEŠ IZRAELĮ NEBŪTŲ ĮMANOMI BE ILGAMETĖS IRANO PARAMOS

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ nebūtų galėjusi surengti išpuolių prieš Izraelį, jei pastaraisiais metais nebūtų gavusi Irano paramos, ketvirtadienį pareiškė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas).

„Kol kas neturime jokių apčiuopiamų įrodymų, kad Iranas suteikė konkrečią ir operatyvinę paramą šiam bailiam išpuoliui, – sakė O. Scholzas kreipdamasis į parlamentą. – Tačiau mums visiems aišku, kad be Irano paramos per pastaruosius kelerius metus „Hamas“ nebūtų galėjusi surengti šių precedento neturinčių išpuolių Izraelio teritorijoje.“

Jis taip pat pažadėjo Izraeliui visapusišką paramą konflikte su „Hamas“ kovotojais, sakydamas, kad Berlyno „vienintelė vieta“ šiuo metu yra šalia Izraelio.

„Šiuo metu Vokietijai vienintelė vieta yra šalia Izraelio, – sakė kancleris. – Mūsų pačių istorija ir atsakomybė, kylanti iš Holokausto, verčia mus amžinai ginti Izraelio valstybės egzistavimą ir saugumą.“

Be to, O. Scholzas paragino palestiniečių prezidentą Mahmudą Abbasą (Mahmudą Abasą) aiškiai pasmerkti „Hamas“ išpuolį prieš Izraelį, pavadindamas jo ligšiolinę tylą gėdinga.

„Kur yra aiškus autonominės (Palestinos) autonomijos ir jos prezidento Mahmudo Abbaso teroristinio smurto pasmerkimas? – klausė vokiečių lyderis savo kalboje parlamente. – Jų tyla yra gėdinga.“

Mūsų pačių istorija ir atsakomybė, kylanti iš Holokausto, verčia mus amžinai ginti Izraelio valstybės egzistavimą ir saugumą.

„Hamas“ šeštadienį netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Per konfliktą žuvo šimtai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą, ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

„Hamas“ remia Iranas, finansuodamas ginklų įsigijimą, juos pats tiekdamas ir suteikdamas karinius apmokymus. „Hamas“ politinis biuras veikia Katare, čia įsikūrę kai kurie jų lyderiai.

Gazos Ruože gyvena 2,3 mln. žmonių, tačiau teritorijai Izraelis su Egipto pagalba nuo 2007 metų taiko blokadą – apribojo prekių įvežimą į šią teritoriją ir jų išvežimą iš jos vandeniu, jūra ar oru bei pačių palestiniečių galimybes palikti šią teritoriją, išskyrus kelias dešimtis tūkstančių darbininkų.

Berlynas uždraus „Hamas“ veiklą Vokietijoje, sako O. Scholzas

Berlynas uždraus „Hamas“ ir su šia palestiniečių kovotojų grupuote susijusių organizacijų veiklą Vokietijoje, pareiškė O. Scholzas.

„Federalinė vidaus reikalų ministerija uždraus „Hamas“ veiklą Vokietijoje. Tokia asociacija kaip „Samidoun“, kurios nariai atvirai gatvėje švenčia žiauriausius teroro aktus, bus uždrausta Vokietijoje“, – sakė O. Scholzas parlamente.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kazys is rumsiskiu

Zemaitaitis TEISUS .Apsaugok Dieve nuo zydu nuo piktu ligu nelaimiu apsisaugosim patys....

Vtc

Sveikinu Izraelio bombardavimus gazos sektoriuje. Dėl manęs, kad ir visą gaza su visais gyventojais nušluoti. Atidaryciau šampano, jei tai atsitiktų.

kas ant kitų sako, ant savęs pasisako

Butų tiesa, jei ne būtu melas, su Irano "paramą," senai užpultų, bet užpuolė tik dabar, nes tik dabar bandera galėjo parduoti ginklus hamas ir islamo valstybės teroristams, pagrindė kilusiems iš Europos(Britanijos, Vokietijos, Prancūzijos). Todėl vėl kalti jankiai ir eurozoperiai, panašią kaip per 2 pasaulio.karą kada žydų skerdynės vyko dėl jankiu ir eurozoperiu kaltės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS