Rusija apdovanojo per JAV drono sudužimo incidentą dalyvavusius pilotus | KaunoDiena.lt

RUSIJA APDOVANOJO PER JAV DRONO SUDUŽIMO INCIDENTĄ DALYVAVUSIUS PILOTUS

Rusijos gynybos ministerija penktadienį pranešė, kad apdovanojo pilotus, dalyvavusius šią savaitę įvykusiame incidente, dėl kurio virš Juodosios jūros sudužo amerikiečių dronas.

Vašingtonas ketvirtadienį paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje, jo teigimu, matyti, kaip Rusijos kariniai lėktuvai numuša droną, tačiau Maskva tvirtina, kad orlaivis buvo numuštas jam praradus kontrolę.

Konfrontacija padidino įtampą tarp Maskvos ir Vašingtono ir paskatino retą Jungtinių Valstijų ir Rusijos aukšto rango karinių pareigūnų pokalbį telefonu.

„Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu įteikė valstybinius apdovanojimus Su-27 pilotams, neleidusiems amerikiečių dronui MQ-9 pažeisti [Rusijos] laikinosios oro erdvės“, – pranešė ministerija.

Maskva teigė, kad, vykdydama karinę intervenciją Ukrainoje, oro erdvės apribojimus virš Juodosios jūros nustatė laikydamasi tarptautinių normų.

Penktadienį Maskva pakartojo, kad pilotai „nenaudojo savo turimų ginklų, nesusidūrė su bepiločiu orlaiviu ir saugiai grįžo į savo pagrindinį aerodromą“.

Maskva taip pat pakartojo, kad dronas sudužo „dėl staigaus manevravimo apie 9 val. 30 min. Maskvos (8 val. 30 min. Lietuvos) laiku“.

JAV naudoja MQ-9 stebėjimui ir smūgių vykdymui ir jau seniai vykdo skrydžius virš Juodosios jūros, stebėdamos Rusijos karines jūrų pajėgas.

Po šio incidento Vašingtonas pareiškė, kad „toliau skraidys ir veiks ten, kur leidžia tarptautinė teisė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ką jankių makakos

Veikia virš Juodosios jūros?Bananai ten neauga. Šiap tai makakiniai gudrūs.. Sutartyje jie ir rusai.O visi kiti natososai nekontroliuojamu.Tikriausiai ir jankių ginklai 6 karinėse bazėse, 5 europos šalyse

Cha,ch...."karo lakūnas"....

Galėtų pūstis,jeigu būtų numušę kokį F-16.Dabar tik saliarka užpurškė bepilotį kukurūzniką tarptautinėje erdvėje,asai kaZapiniai..Kai jankiai pradės saugoti savo dronus "Raptoriais",tai ruZkių "karo lakūnai" laikysis 50km atstumu.

...

lietuva gejus sudajavus apdovanoja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS