Rusijos premjeras D. Medvedevas: Kuba gali pasikliauti Maskva | KaunoDiena.lt

RUSIJOS PREMJERAS D. MEDVEDEVAS: KUBA GALI PASIKLIAUTI MASKVA

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas ketvirtadienį pradėdamas dviejų dienų vizitą Kuboje pasakė šiai šaliai, kad ji gali kliautis Maskvos parama.

Rusijos premjero vizitas vyksta Havanai ieškant pagalbos dėl didelio degalų trūkumo.

„Rusijoje Kuba turi partnerių ir patikimų draugų“, – spaudos konferencijoje sakė D. Medvedevas.

„Su prezidentu Migueliu Diazu-Caneliu (Migeliu Diasu-Kaneliu) nusprendėme stiprinti savo strateginį bendradarbiavimą“, – nurodė jis, pristatydamas susitarimus dėl bendradarbiavimo mokslinių tyrimų, muitinės, branduolinės medicinos srityse ir geležinkelių sektoriuje.

M. Diazas-Canelis paskelbė, kad mėnesio pabaigoje nuvyks į Maskvą susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Dėl JAV embargo, kuris pirmą kartą buvo įvestas 1962 metais, Kubai šiuo metu labai trūksta degalų. Embargas taikomas laivams, gabenantiems naftą iš Venesuelos, kuri yra pagrindinė neperdirbtos naftos tiekėja Kubai.

Vašingtonas kaltina Kubą teikiant karinę pagalbą Venesuelos prezidentui Nicolas Maduro (Nikolui Madurui), kurį JAV siekia nušalinti, kad jo vietą galėtų užimti varžovas Juanas Guaido (Chuanas Gvaidas).

Pastarosiomis savaitėmis prie degalinių Kuboje nusidriekia eilės, kuriose tenka stovėti ne vieną valandą. Sumažėjo važinėjančių autobusų ir traukinių, valstybinėse kompanijose išjungtas oro kondicionavimas, daugeliui valstybės tarnautojų nurodyta likti namuose.

GALERIJA

  • Rusijos premjeras D. Medvedevas: Kuba gali pasikliauti Maskva
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

AS manau

O kodel kaimynines valstybes negali pasikliauti Maskva?Kodel uzpuolete Ukraina.Gruzija? Kodel negai kaimynes gyventi su Rusija taikiai ir ramiai.Kodel sitokia agresija is Maskvos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS