Sakyti, kad Amazonija yra žmonijos paveldas – klaidinga | KaunoDiena.lt

SAKYTI, KAD AMAZONIJA YRA ŽMONIJOS PAVELDAS – KLAIDINGA

Brazilijos kraštutinių dešiniųjų prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru), kuris buvo griežtai kritikuojamas dėl Amazonijoje siaučiančių miško gaisrų, antradienį Jungtinėms Tautoms pareiškė, kad tenykščiai atogrąžų miškai yra suvereni jo šalies teritorija.

„Klaidinga sakyti, kad Amazonija yra žmonijos paveldas, ir neteisinga... sakyti, kad mūsų Amazonijos miškai yra pasaulio plaučiai“, – sakė jis.

Tuomet J. Bolsonaro užsipuolė savo kritikus ir sakė, kad nors visos šalys turi problemų, sensacingi reportažai tarptautinėje žiniasklaidoje „sužadino mūsų patriotinius jausmus“.

„Naudodamos šias klaidingas nuomones ir jų griebdamosi tam tikros šalys, užuot padėjusios... elgėsi nepagarbiai ir su kolonijine dvasia, – pareiškė jis. – Jos net suabejojo tuo, ką laikome švenčiausia vertybe – mūsų suverenitetu.“

J. Bolsonaro taip pat teisino savo darbą dėl šalies indėnų ir sakė, kad daugelis jų jį palaiko.

„Kai kurie žmonės Brazilijoje ir už jos ribų, kuriuos remia nevyriausybinės organizacijos,.. reikalavo elgtis su mūsų indėnais ir laikyti juos taip, tarsi jie būtų tikri urviniai“, – kalbėjo prezidentas.

J. Bolsonaro atvykimas į Niujorką išprovokavo kelis protestus. Antradienį ryte per demonstraciją netoli JT būstinės buvo laikoma didžiulė lėlė ir plakatai su tokiais užrašais kaip „Bolsonaro, tavo neapykanta čia nelaukiama“ ir „Bolsonaro – grėsmė Žemei“.

Vakare planuojama daugiau protestų priešais jo viešbutį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS