Švedijoje suimtas vyras, skraidinęs droną virš karaliaus rezidencijos | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJOJE SUIMTAS VYRAS, SKRAIDINĘS DRONĄ VIRŠ KARALIAUS REZIDENCIJOS

Savaitgalį Švedijoje buvo sulaikytas vyras, įtariamas skraidinęs droną virš šalies karaliaus ir karalienės rezidencijos, pirmadienį pranešė policija.

Incidentas įvyko Švedijoje, kurioje pastaruoju metu pranešama apie bepiločių orlaivių skrydžių bangą virš jautrių vietovių.

Švedijos policija nepatvirtino pilietybės to vyro, kuris sekmadienį buvo suimtas apie 13 val. prie Drotningholmo pilies. Laikraštis „Aftonbladet“ pranešė, kad tai buvo  daugiau nei 40 metų rusas.

Pilis, esanti šalia Stokholmo, yra karaliaus Karlo XVI Gustavo ir karalienės Silvijos rezidencija.

Neįvardytas vyras įtariamas pažeidęs Švedijos įstatymą, reglamentuojantį saugomas vietas, o sulaikytas jis buvo praėjus dviem savaitėms po kelių neaiškios kilmės dronų skrydžių virš atominių elektrinių įvairiose Švedijos vietose.

Šiuos skrydžius tiria Švedijos saugumo policija Sapo.

Kito incidento metu „karinis dronas“ sausio viduryje buvo pastebėtas virš Švedijos parlamento ir vyriausybės pastatų bei karališkųjų rūmų Stokholmo centre.

Šie incidentai įvyko po to, kai Baltijos jūroje esančios Gotlando salos uostamiesčio Visbio gatvėse buvo dislokuoti šarvuočiai ir dešimtys ginkluotų karių, taip reaguojant į išaugusį „rusų aktyvumą“ regione.

Tačiau policija laikraščiui „Dagens Nyheter“ taip pat sakė, kad tarp maždaug 200 incidentų su įtartinų bepiločių orlaivių skrydžiais nebuvo aptikta jokių užsienio veiklos požymių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS