Ukraina pasiryžusi bylinėtis su trimis kaimynėmis dėl embargo grūdams | KaunoDiena.lt

UKRAINA PASIRYŽUSI BYLINĖTIS SU TRIMIS KAIMYNĖMIS DĖL EMBARGO GRŪDAMS

Lenkijos, Vengrijos ir Slovakijos sprendimas pratęsti embargą ukrainietiškai žemės ūkio produkcijai yra teisiniu požiūriu neteisingas ir bus apskųstas, pareiškė Ukrainos prekybos viceministras.

Pasak Taraso Kačkos, Ukraina ketina teikti Pasaulio prekyboje organizacijoje ieškinį prieš Lenkiją, Vengriją ir Slovakiją, nes šios trys kaimyninės valstybės ir po rugsėjo 15-os, kai buvo atšauktas Europos Sąjungos lygmens atitinkamas ribojimas, toliau taiko draudimą importuoti žemės ūkio produktus iš Ukrainos.

„Svarbu įrodyti, kad šie veiksmai yra teisiniu požiūriu neteisingi. Todėl rytoj pradėsime teisinius procesus“, – pirmadienį interviu internetiniam leidiniui „Politico“ sakė T. Kačka.

„Mūsų požiūriu, šios priemonės (sprendimas nacionaliniu lygmeniu pratęsti Ukrainos žemės ūkio produkcijos importo draudimą  – red.) yra visiško nepasitikėjimo Europos Komisija išraiška“, – pabrėžė Ukrainos viceministras.

Jis pridūrė, kad Ukraina svarsto galimybę imtis atsakomųjų ribojamųjų priemonių prieš Lenkiją, jei Varšuva neatsisakys draudimo importuoti ukrainietiškus grūdus.

„Būtume priversti imtis atsakomųjų priemonių ir uždrausti daržovių bei vaisių importą iš Lenkijos“, – pridūrė T. Kačka.

Europos Komisija praėjusį penktadienį nusprendė nepratęsti kelis mėnesius galiojusio draudimo importuoti ukrainietiškus grūdus, Kyjivui pažadėjus kontroliuoti savo produkcijos eksportą, bet Lenkija, Vengrija ir Slovakija iškart paskelbė, kad šio sprendimo nepaisys.

Bulgarija nutarė embargo nepratęsti, o Rumunija paskelbė, jog laikysis Briuselio sprendimo, bet ragina Kyjivą užtikrinti deramą šios produkcijos eksporto kontrolę.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos grūdai, embargas, Lenkija, Vengrija, slovakija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS