V. Putinas per branduolinių pajėgų pratybas stebėjo raketų bandymus | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS PER BRANDUOLINIŲ PAJĖGŲ PRATYBAS STEBĖJO RAKETŲ BANDYMUS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį stebėjo, kaip šalies ginkluotosios pajėgos išbandė raketas, pajėgias nešti termobranduolines galvutes.

Trečiadienį prasidėjo karinės pratybos „Grom 2019“, kuriose dalyvauja 12 000 karių, dislokuotų laivuose, lėktuvuose ir branduolines raketas pajėgiuose nešti povandeniniuose laivuose, kurie mokosi paleidinėti didelio nuotolio taktines raketas, informavo Gynybos ministerija.

Pratybos, kuriose nedalyvauja jokių užsienio šalių pajėgos, prasidėjo Rusijai ir JAV neseniai pasitraukus iš Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF) sutarties. Šis paktas draudė abiem šalims dislokuoti kai kurią branduolinę ir įprastinę vidutinio nuotolio ginkluotę.

Per manevrus buvo išbandytos tarpžemyninių balistinių raketų sistemos RS-24, RSM-50 ir „Sineva“, pažymėjo Gynybos ministerija. Iš viso buvo dislokuota per 200 raketų leidimo įrenginių.

V. Putinas lankėsi Maskvos įsikūrusiame Krašto apsaugos kontrolės centre, kur stebėjo tiesioginę raketų paleidimo transliaciją. Valstybės vadovą lydėjo gynybos ministras Sergejus Šoigu, parodė Rusijos televizija.

S. Šoigu pareiškė, kad per pratybas imituojamos „ginkluoto konflikto ir branduolinio karo užduotys“.

Gynybos ministerija nurodė, kad per Barenco ir Ochotsko jūrose vykusius manevrus iš šiaurinio ir Ramiojo vandenyno laivynų povandeninių laivų buvo paleista sparnuotųjų ir balistinių raketų. Jos nusileido Tolimuosiuose Rytuose esančiame raketų bandymų poligone „Kura“ ir šiaurės vakarų Rusijoje esančiame poligone „Čiža“.

Ministerija anksčiau pranešė, kad mokymų scenarijus susijęs su padidėjusia įtampa Rusijos pasienyje, esą keliančia grėsmę jos suverenitetui, bet patikino, kad toks scenarijus tėra gynybinio pobūdžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Būtent Rusijai ir reikia JAV karinių dalinių Lietuvoje kad galėtų savo raketas į mus nukreipt.

o

zirinovskis ar dalyvavo? juk tai gresme pribaltikai......

Anonimas

Fui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS