V. Putinas pritaria planui netaikyti patentų teisinės apsaugos COVID-19 vakcinoms | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS PRITARIA PLANUI NETAIKYTI PATENTŲ TEISINĖS APSAUGOS COVID-19 VAKCINOMS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad palaiko mintį netaikyti patentų teisinės apsaugos vakcinoms nuo koronaviruso, ir paragino vyriausybę apsvarstyti galimybę netaikyti intelektinės nuosavybės teisių apsaugos rusiškoms vakcinoms.

„Europoje kilo idėja, kuri, mano nuomone, yra verta dėmesio – panaikinti patentų teisinę apsaugą vakcinoms nuo COVID-19“, – sakė V. Putinas per susitikimą su premjero pavaduotoja Tatjana Golikova vaizdo ryšiu.

„Žinoma, Rusija palaikys tokį požiūrį“, – pridūrė jis.

„Daug kartų sakiau... Mes turime galvoti ne apie tai, kaip gauti maksimalų pelną, bet kaip užtikrinti žmonių saugumą“, – kalbėjo V. Putinas.

Patentų teisinės apsaugos panaikinimo vakcinoms nuo COVID-19 kampanija įgavo pagreitį ketvirtadienį, Prancūzijos, Vokietijos ir Europos Sąjungos vadovams pareiškus, kad jie yra linkę svarstyti JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) pasiūlymą.

Šios iniciatyvos rėmėjai sako, kad skurdesnėms šalims sunku vykdyti gyventojų vakcinavimą, kol turtingos šalys gina farmacijos milžinų intelektinės nuosavybės teises.

Rusija anksčiau yra registravusi tris vakcinas nuo koronaviruso, o ketvirtadienį leido naudoti vakcinos „Sputnik V“ vienos dozės pakaitalą „Sputnik Light“.

Maskva aktyviai visame pasaulyje platina savo vakciną „Sputnik V“, pavadintą pagal Sovietų Sąjungos paleistą pirmąjį dirbtinį Žemės palydovą. Daugiau nei 60 valstybių jau leido naudoti šią vakciną savo piliečių skiepijimui.

Vakciną „Sputnik V“ sukūręs Rusijos valstybinis Gamalėjos institutas ketvirtadienį pranešė, kad pirmąja šios vakcinos doze jau paskiepyta daugiau nei 20 mln. žmonių visame pasaulyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Cha cha cha

Vargšas susireikšminti nori. Lyg nuo jo kas priklausytų?

Anti cekistas

Nelabai kam idomi zudiko cekisto nuomone.

Alio

Kam cia idomu, kam sitas pritaria?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS