V. Putinas ragina šaukti skubų viršūnių susitikimą | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS RAGINA ŠAUKTI SKUBŲ VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį paragino nuolatines Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nares ir Vokietiją sušaukti nepaprastąjį viršūnių susitikimą dėl Irano, siekiant išvengti įtampos augimo Persijos įlankos regione.

Pasak Kremliaus šeimininko, šiame susitikime turėtų dalyvauti Kinijos, Prancūzijos, Rusijos, Jungtinės Karalystės, JAV, Vokietijos ir Irano atstovai.

„Tai neatidėliotinas klausimas“, – pabrėžė V. Putinas Kremliaus išplatintame pareiškime.

„Diskusijos JT Saugumo Taryboje dėl Irano klausimo tampa vis labiau įtemptos“, – pažymėjo rusų prezidentas ir pridūrė, jog Maskvos sąjungininkas Teheranas tapo „nepagrįstų kaltinimų“ taikiniu.

V. Putinas patikslino, kad jo iniciatyvos „tikslas yra parengti planą, kuris leistų išvengti konfrontacijos, įtampos eskalavimo JT Saugumo Taryboje“.

Anot jo, lyderiai taip pat turėtų susitarti dėl būdų užtikrinti saugumą ir pasitikėjimą Persijos įlankos regione.

Įtampa dėl Irano auga nuo 2018 metų, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) išvedė Jungtines Valstijas iš daugiašalio susitarimo dėl Irano branduolinės programos įšaldymo, ir sugrąžino skaudžias sankcijas Teheranui.

Praėjusią savaitę JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) pranešė, kad Vašingtonas pateiks JT Saugumo Tarybai rezoliuciją, raginančią pratęsti ginklų embargą Iranui, nepaisant Rusijos ir Kinijos prieštaravimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Aidas

Idomu kodel delfis dar neparaso kad jav rezoliucija buvo atmesta,amerikonus palaike tik dominika,niekas apie tai lietuvoje nepranese nei zinios nei delfis,visi jau pasaulyje juokias is jav o ypac iranas nes net sajungininkes nepalaike jav nesamoniu

Slabodke

Paranoijkad yra paranoijkas

Anonimas

uo turbut pakvies ir is lt septynesdesimt penkiems metams islapintuosius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS