V. Zelenskis atvyko darbo vizito į Šveicariją | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS ATVYKO DARBO VIZITO Į ŠVEICARIJĄ

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį atvyko darbo vizito į Šveicariją.

Socialiniame tinkle „Telegram“ jis parašė, kad jo metu susitiks su kitų šalių lyderiais bei dalyvaus Davoso forume.

Berne planuojamas V. Zelenskio susitikimas su abiejų Šveicarijos parlamento rūmų vadovais, partijų ir frakcijų lyderiais bei prezidente Viola Amherd.

Jis sakė ketinąs šveicarams padėkoti „už principingą paramą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui. Tikiu, kad Šveicarijos dalyvavimas Taikos formulėje ir jos atitinkama patirtis padės priartėti prie teisingos taikos, pagrįstos mūsų vizija“.

V. Zelenskis pristatė dešimties žingsnių taikos formulę, kuri, be kita ko, siekia Rusijos pajėgų išvedimo iš Ukrainos – šiuo metu abiem pusėms kovojant daugiau mažiau statiškose pozicijose maždaug 1,5 tūkst. kilometrų ilgio fronto ruože.

„Taip pat kalbėsiu apie pagrobtų vaikų grąžinimą, sankcijas ir įšaldyto Rusijos turto panaudojimo mechanizmų paiešką, bendradarbiavimą humanitarinio išminavimo srityje, finansinę paramą ir Ukrainos atstatymą“, – rašė Ukrainos prezidentas „Telegram“.

Be to, Davose turi įvykti dvišaliai Ukrainos lyderio susitikimai su ES ir NATO atstovais, „kad išlaikytume mūsų euroatlantinės integracijos dinamiką, taip pat su valstybių ir verslo lyderiais, kad sustiprintume Ukrainos gynybinį ir ekonominį atsparumą“, nurodė V. Zelenskis.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, atvyko į Šveicariją, karas Ukrainoje, Davoso forumas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS