V. Zelenskis ES ministrams: pergalė priklauso nuo sąjungininkų paramos | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS ES MINISTRAMS: PERGALĖ PRIKLAUSO NUO SĄJUNGININKŲ PARAMOS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį Kyjive susirinkusiems Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrams pareiškė, kad karo jo šalyje trukmė priklausys nuo sąjungininkų paramos.

Ministrai pirmadienį susirinko į pirmąjį susitikimą už valstybių narių sienų. Į Kyjivą jie atvyko, kad pademonstruotų bloko paramą Ukrainai.

„Mūsų pergalė tiesiogiai priklauso nuo mūsų bendradarbiavimo: kuo daugiau tvirtų ir principingų žingsnių žengsime kartu, tuo greičiau baigsis šis karas“, – cituojamas V. Zelenskis jo biuro išplatintame pareiškime.

V. Zelenskis išdėstė keletą veiksmų, kurių, pasak jo, ES turėtų imtis, kad padėtų užbaigti karą, įskaitant sankcijų Rusijai ir Iranui, kuris tiekia Rusijos pajėgoms dronus, išplėtimą.

Jis taip pat paragino Bendriją paspartinti darbą, kad „įšaldytas Rusijos turtas būtų nukreiptas finansuoti karo nuniokotos Ukrainos atkūrimą“.

Tuo tarpu ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozefas Borrelis) siekė nuraminti Ukrainos vadovą, kad blokas yra pasirengęs palaikyti Ukrainą „tiek ilgai, kiek reikės“.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, ES, užsienio reikalų ministrai, sąjungininkų parama, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS