Baltarusijoje per protestus pirmadienį sulaikyta apie 40 žmonių | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJOJE PER PROTESTUS PIRMADIENĮ SULAIKYTA APIE 40 ŽMONIŲ

Baltarusijoje pirmadienį, po opozicijos paskelbto „liaudies ultimatumo“, jau sulaikyta apie 40 žmonių, pranešė teisių gynimo centras „Viasna“.

Remiantis centro, savo tinklalapyje paskelbusio nuolat atnaujinamą sulaikytųjų sąrašą, duomenimis, daugiausia žmonių sulaikyti Minske ir Gardine.

Baltarusijoje jau trečią mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Anksčiau šį mėnesį Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja nustatė A. Lukašenkai dviejų savaičių terminą atsistatydinti, nutraukti smurtą ir paleisti politinius kalinius. Priešingu atveju, perspėjo ji, nuo pirmadienio bus rengiamas visuotinis streikas.

Pirmadienio rytą Baltarusijos žiniasklaida ir kanalai „Telegram“ platformoje pradėjo skelbti apie darbuotojų susirinkimus ir galimus streikus virtinėje stambių šalies bendrovių. Be to, prie jų prisijungia ir privatus verslas. Ant kai kurių parduotuvių ir maitinimo įstaigų durų yra pranešimų, kad pirmadienį jos nedirbs dėl techninių priežasčių, inventorizacijos arba tiesiog paskelbė laisvą dieną.

Taip pat pasirodė pranešimų apie „sėdimuosius streikus“ kai kuriose aukštosiose mokyklose, dalies jų studentai nedidelėmis kolonomis išėjo į Minsko gatves.

Tuo metu vyriausybės spaudos tarnyba skelbia, kad visos Baltarusijos pramonės įmonės pirmadienio rytą veikia įprastu režimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Tuoj atšals ir perspektyva būti perpiltam šaltu vandeniu bus labai puiki. O jei dar gaus guminių kulkų, tai bus išvis linksma...

jooo

Prancuzijoje ir JAV ne ka geriau....

Nu ir

Apie Varšuvą parašykit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS