Brazilijoje patvirtintas COVID-19 protrūkis kruiziniame laive | KaunoDiena.lt

BRAZILIJOJE PATVIRTINTAS COVID-19 PROTRŪKIS KRUIZINIAME LAIVE

Rio de Žaneire kruizinio laivo „MSC Preziosa“ keleiviams sekmadienį teko daugiau nei šešias valandas laukti galimybės išsilaipinti į sausumą dėl aptiktų 28 COVID-19 atvejų.

Brazilų sveikatos tarnybos per patikrinimą laive patvirtino koronavirusą 26 keleiviams ir dviem įgulos nariams.

Rio de Žaneiro sveikatos apsaugos sekretoriatas pranešė, kad užsikrėtę asmenys, gyvenantys šiame mieste ar jo apylinkėse, gali izoliuotis namuose. Kiti pirmiausia turi izoliuotis viešbučiuose, tačiau kas turės apmokėti išlaidas, nepatikslinama.

Atlikus patikrinimą federalinė sveikatos priežiūros institucija „Anvisa“ leido laivui „MSC Preziosa“ tęsti veiklą. Kiti keleiviai laukė išvykimo į Baiją. Laivas savo kelionę pradėjo Brazilijos kurorte Buziose.

Naujienų agentūrai AP atsiųstame pareiškime laivą valdanti bendrovė teigia taikanti „griežtesnes normas nei bet kurioje kitoje kelionių industrijoje“.

Pasak kompanijos atstovų, į laivą įleidžiami tik nuo COVID-19 paskiepyti žmonės, o keleiviai ir įgulos nariai reguliariai testuojami.

Anot bendrovės, nustačius teigiamus atvejus, žmonės izoliuojami kajutėse su balkonais ir išlaipinami pirmame sustojime. Laivuose patvirtinti susirgimai „sudaro tik nedidelę dalį sausumoje nustatytų atvejų“, pareiškė kompanija. Ji atsisakė nurodyti, kiek keleivių iš viso yra „MSC Preziosa“ ir kokios jie yra tautybės.

Pasak epidemiologės Denise Garrett (Denis Garet), JAV įsikūrusios nevyriausybinės organizacijos „Sabin Vaccine Institute“ viceprezidentės, kruiziniuose laivuose yra „labai palanki atmosfera užsikrėsti, ypač dabar, kai plinta omikron“ koronaviruso atmaina.

„Tūkstančiai žmonių kvėpuoja tuo pačiu oru patalpose, – sakė ji. – To reikėtų vengti bet kokia kaina.“

Praėjusią savaitę JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) padidino COVID-19 plitimo kruiziniuose laivuose riziką iki maksimalaus lygio. Pasak CDC, infekcija gali lengvai plisti tarp laive esančių žmonių, net tarp visiškai paskiepytų.

„Anvisa“ Brazilijos sveikatos apsaugos ministerijai rekomendavo įšaldyti kelionių sezoną. Sveikatos apsaugos ministerija savo ruožtu pranešė, kad ruošiasi „kartu su kompetentingomis ministerijomis įvertinti atitinkamas priemones“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS