Išpuolių Atlantoje įtariamasis apkaltintas aštuoniomis žmogžudystėmis | KaunoDiena.lt

IŠPUOLIŲ ATLANTOJE ĮTARIAMASIS APKALTINTAS AŠTUONIOMIS ŽMOGŽUDYSTĖMIS

Nuo sekso priklausomu žmogumi vadinamas 21 metų įtariamasis trečiadienį buvo apkaltintas aštuonių žmonių nužudymu per azijiečių kilmės amerikiečių bendruomenę sukrėtusius tris išpuolius SPA centruose Atlantos mieste ir netoli jo.

Robertas Aaronas Longas (Robertas Aronas Longas) neigia rasistinį antradienio išpuolių motyvą, nors šešios iš aštuonių aukų yra azijiečių kilmės moterys, nurodo policija. Vis dėlto pareigūnai dar aiškinasi, kas paskatino įtariamąjį šaudyti į žmones.

„Įtariamasis prisiėmė atsakomybę už šaudymą“, – spaudos konferencijoje sakė Čerokių apygardos šerifo biuro kapitonas Jay Bakeris (Džėjus Beikeris).

R. A. Longas, kuris yra baltaodis, „tvirtina, kad rasinio motyvo nebuvo“, sakė J. Bakeris, bet pabrėžė, kad tyrimas dar tik prasidėjo.

Pasak pareigūno, atrodo, kad įtariamasis „turi problemą, kurią laiko priklausomybe nuo sekso“.

R. A. Longas policijai pasakė, kad anksčiau dažnai lankydavosi masažo salonuose, o išpuolius surengė keršydamas už „jo gundymą, kurį norėjo pašalinti“.

Policijai toliau aiškinantis įtariamojo motyvus, dėmesys nukrypo ir į pandemijos metu išaugusį smurtą prieš azijiečių kilmės amerikiečius. Pastaraisiais mėnesiais padaugėjo pranešimų apie išpuolius prieš šiuos žmones, daugiausia pagyvenusius. Aktyvistų nuomone, išpuolius kursto pandemijos metu girdimos buvusio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir kitų kalbos apie „kinišką virusą“.

„Per praėjusius metus netekome labai daug gyvybių. Matėme rasizmą ir diskriminaciją, išaugusį smurtą prieš azijiečių kilmės amerikiečius, kurie dėl pandemijos verčiami atpirkimo ožiais“, – naujienų agentūrai AFP sakė azijiečių kilmės amerikiečių bendruomenės atstovas Atlantoje Samas Parkas (Semas Parkas).

„Tai atrodo baisiai neteisinga“, – sakė jis apie išpuolius, išprovokavusius pasipiktinimą ir solidarumo apraiškas visoje šalyje.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), kuris praėjusią savaitę pasmerkė išaugusį smurtą prieš azijiečių kilmės amerikiečius, trečiadienį vėl pareiškė, kad šalį užklupusi smurto prieš šiuos žmones banga kelia „didelį susirūpinimą“. Tuo pačiu valstybės vadovas pabrėžė, kad Atlantos užpuoliko motyvas „dar nėra nustatytas“.

„Žinau, kad azijiečių kilmės amerikiečiai yra labai susirūpinę“, – sakė J. Bidenas.

Aštuoni kaltinimai nužudymu

Antradienio išpuoliai prasidėjo šaudymu „Young's Asian Massage“ centre netoli Akverto, Džordžijos sostinės Atlantos priemiesčio. Čia buvo nušauti keturi žmonės, dar vienas vyras sužeistas.

Vėliau keturios moterys buvo nušautos dviejuose SPA centruose netoliese, Atlantos šiaurės rytuose, nurodo policija.

Dėl pirmo išpuolio apygardos šerifo departamentas R. A. Longui pateikė keturis kaltinimus nužudymu ir vieną kaltinimą užpuolimu sunkinančiomis aplinkybėmis.

Įtariamajam taip pat pateikti keturi kaltinimai nužudymu dėl dviejų išpuolių Atlantoje, pranešė miesto policijos departamentas.

Pareigūnai R. A. Longą areštavo susekę jo telefoną, po trumpo persekiojimo už 240 km nuo Atlantos, sakė pareigūnai.

Sulaikytas įtariamasis „pakomentavo,.. kad vyko į Floridą ir ketino surengti panašių aktų toje valstijoje“, sakė J. Bakeris ir pridūrė, kad R. A. Longas norėjo taikytis į „tam tikro pobūdžio pornografijos industriją“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS