Įtampa Baltarusijoje: OMON padaliniai „išvalė“ Minsko centrą nuo protestuotojų | KaunoDiena.lt

ĮTAMPA BALTARUSIJOJE: OMON PADALINIAI „IŠVALĖ“ MINSKO CENTRĄ NUO PROTESTUOTOJŲ

Baltarusijos milicijos specialiųjų pajėgų OMON padaliniai sekmadienio pavakarę išstūmė iš sostinės centro protestuotojus, tačiau nesankcionuotos protesto akcijos iškart persikėlė į metro stoties „Puškinskaja“ prieigas.

Pasak liudininkų, ten, nepaisant pliaupiančio lietaus, susirinko keli tūkstančiai žmonių. Jiems išvaikyti OMON vėl panaudojo vandens patrankas ir ėmėsi sulaikymų grubiais būdais. Girdimi šūviai ir sprogimai, tikėtina, kad – garsinių granatų.

Siekdami išlaisvinti sulaikomuosius protestuotojai aktyviai grumiasi su OMON, kuris naudoja gumines lazdas, į jį iš minios skrenda bene viskas, kas po ranka papuola.

Tuo pat metu OMON pradėjo „šukuoti“ visus artimiausius kiemus, ieškodamas protesto akcijų dalyvių.

Per sekmadienį Minske vykusius opozicijos protestus vėl užfiksuota žurnalistų sulaikymo faktų. Kaip skelbia portalas tut.by, tarp sulaikytųjų – laikraščio „Naša Niva“ vyriausiasis redaktorius Jegoras Martinovičius bei fotografė Nadežda Bužan. Taip pat pranešama, kad sulaikyti keli Raudonojo Kryžiaus savanoriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

DIEDUKAS

DURNELI,AR ŽINAI KĄ APIE TĄ GULAGĄ.AŠ GERAI ŽINAU APIE LIETUVOS IŠVOGIMĄ,PRAMONĖS SUGRIOVIMĄ IR EILĘ METŲ PROBLEMAS SU MAISTU.KAS GALĖJO TAS IŠVOGINĖJO ŠALĮ,LIKUSIEJI GALVOJO,KAIP IŠGYVENTI.

Siūlau siūlytojui užsidaryti Gulage kokiems 25 meteliams..

tam siulau

siulau

Labai gaila kad per mazai dar pamaitinami guminiais bananais tie chuliganiski maistininkai mano manymu visus kurie tik pasirodo gatvese ir organizuoja gatvese chuliganiskus neramumus turi buti sociai maitinami bananinemis lazdomis ir uz atgaila dar prideti asariniu dumu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS