Maskva žada atsakyti į JAV įvestas naujas sankcijas | KaunoDiena.lt

MASKVA ŽADA ATSAKYTI Į JAV ĮVESTAS NAUJAS SANKCIJAS

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį pareiškė, kad Rusija ketina atsakyti į JAV sankcijas dviem prezidento Vladimiro Putino dukterims taip, kaip jai atrodys tinkama.

„Rusija neabejotinai atsakys ir padarys tai taip, kaip jai atrodys tinkama“, – sakė D. Peskovas.

Jungtinės Valstijos trečiadienį paskelbė sankcijas dviem V. Putino dukterims, pristatydamos naują politinių ir ekonominių sankcijų Rusijai paketą, atsakant į jos įtariamus karo nusikaltimus Ukrainoje.

Per konferencinį pokalbį su žurnalistais D. Peskovas nurodė, kad šios sankcijos „papildo virtinę visiškai pašėlusių apribojimų“, o pats faktas, kad jos taikomos šeimos nariams, jau „kalba pats už save“.

„Tai kažkas, ką sunku suprasti ir paaiškinti. Bet, deja, su tokiais priešininkais tenka susidurti“, – kalbėjo D. Peskovas.

Naujosios JAV sankcijos palies V. Putino dukteris – Mariją ir Kateriną, gimusias 1985 ir 1986 metais. Jų jis susilaukė su buvusia žmona Liudmila. Apie poros skyrybas paskelbta 2013 metais.

Kremlius detales apie V. Putino dukterų asmeninį gyvenimą laiko paslaptyje.

Rusijos žiniasklaidos duomenimis, vyresnioji dukra Marija Voroncova yra endokrinologė ir vienos Rusijos medicinos tyrimų bendrovės bendrasavininkė. Manoma, jog ji ištekėjusi už vieno olandų verslininko.

Jaunesnioji V. Putino dukra Katerina Tichonova yra mechanikos mokslų specialistė ir vadovauja Maskvos valstybinio universiteto Dirbtinio intelekto institutui, skelbia vietos žiniasklaida.

Naujos sankcijos taip pat pritaikytos Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo žmonai ir dukrai bei Rusijos saugumo tarybos nariams, įskaitant buvusį Rusijos prezidentą ir premjerą Dmitrijų Medvedevą ir dabartinį ministrą pirmininką Michailą Mišustiną.

„Šie asmenys praturtėjo Rusijos žmonių sąskaita. Kai kurie iš jų yra atsakingi už paramą, reikalingą Putino karui Ukrainoje paremti“, – sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.

„Manome, kad daug Putino turto yra paslėpta pas šeimos narius, todėl ir taikomės [sankcijomis] į juos“, – žurnalistams sakė vienas aukšto rango JAV pareigūnas, turėdamas omenyje Kremliaus šeimininko suaugusias atžalas.

Gairės: karas Ukrainoje, JAV sankcijos, atsakas, JAV sankcijos Rusijai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS