Mirė D. Trumpo sesuo, buvusi teisėja M. Trump Barry | KaunoDiena.lt

MIRĖ D. TRUMPO SESUO, BUVUSI TEISĖJA M. TRUMP BARRY

Buvusio prezidento Donaldo Trumpo sesuo, į pensiją išėjusi federalinė teisėja Maryanne Trump Barry pirmadienį buvo rasta negyva savo bute Manhatane. Jai buvo 86 metai.

M. Barry kūnas buvo aptiktas apie 4 val. ryto, pranešė „ABC News“ šaltiniai. Susižalojimo ar smurto požymių ant kūno nepastebėta, tačiau mirties priežastis kol kas nepaskelbta.

M. Barry buvo JAV 3-iosios apygardos apeliacinio teismo vyresnioji teisėja, kol 2019 metais išėjo į pensiją, kilus klausimams dėl įtariamo Trumpų šeimos patriarcho Fredo Trumpo vyresniojo ir jos brolio sukčiavimo mokant mokesčius bei sudarant finansinius sandorius.

1983 metais tuometinis prezidentas Ronaldas Reiganas ją paskyrė į Naujojo Džersio federalinį teismą, o 1999 metais prezidentas Billas Clintonas – į Apeliacinį teismą.

Tyrimas dėl galimų M. Barry ir Trumpų šeimos nusižengimų buvo baigtas be išvadų, kai D. Barry 2019 metų vasario mėnesį išėjo į pensiją. Po to, kai jos brolis 2016-aisiais laimėjo prezidento rinkimus, ji buvo išėjusi į išankstinę (pusinę) pensiją.

Viskas yra apgavystė ir žiaurumas. Donaldas yra žiaurus.

D. Trumpas kol kas nekomentavo savo vyresniosios sesers mirties.

Tačiau savo socialinio tinklo svetainėje jis paskelbė įrašus, kuriuose šaipėsi iš specialiojo patarėjo Jacko Smitho bei kitų kritikų ir siūlė juos uždaryti į psichiatrines ligonines, jei laimėtų antrąją kadenciją.

Pasak draugų, buvęs prezidentas gerbė M. Barry ir atvirai svarstė apie jos paskyrimą į Aukščiausiąjį Teismą.

Tačiau broliai ir seserys buvo susikivirčiję dėl kritiškos ir atviros M. Barry ir D. Trumpo dukterėčios Mary Trump knygos. Ši ten paviešino įrašus, kuriuose jos teta šaiposi iš savo brolio prezidento kaip melagio ir pavojingo lyderio.

„Visa tai – apsimetinėjimas, – įrašuose M. Barry sakė savo dukterėčiai. – Viskas yra apgavystė ir žiaurumas. Donaldas yra žiaurus“. „Jis neturi principų. Jokių“, – sakė ji.

77 metų D. Trumpas jau neteko trijų iš keturių savo brolių ir seserų, o vienintelė likusi gyva yra 81 metų atsiskyrėlė Elizabeth Trump Grau.

Fredas Trumpas jaunesnysis mirė nuo širdies smūgio 1981 metų rugsėjį, būdamas vos 42 metų. Robertas Trumpas, jauniausias iš penkių brolių ir seserų, mirė 2020-aisiais, sulaukęs 71 metų.

Praėjusiais metais mirė ir D. Trumpo pirmoji žmona Ivana, trijų jo suaugusių vaikų motina.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS