Norvegijos pietus nuniokojo lietūs ir nuošliaužos | KaunoDiena.lt

NORVEGIJOS PIETUS NUNIOKOJO LIETŪS IR NUOŠLIAUŽOS

Praūžus liūtims, Norvegijos pietūs kenčia nuo potvynių ir nuošliaužų. Namai stichijos teritorijoje apsemti ar net apgriauti, o gyventojus teko evakuoti.

Norvegijos pietus nuniokojo lietūs, kokių nebuvo pastaruosius 50 metų. Upės patvino ir užtvindė dideles teritorijas, kuriose gyvena apie 200 tūkstančių gyventojų, stichijos padarytus nuostolius dar sustiprino nuošliaužos.

Dalį gyventojų teko evakuoti, kai vanduo užliejo jų namus. Apie 50 kelių buvo uždaryta, o gyventojai savo namus galėjo pasiekti tik valtimis.

Kol kas neaišku, kokius nuostolius patyrė gyventojai ir verslas, tačiau draudimo bendrovės skaičiuoja, kad jie sieks milijonus eurų. Kai kurie politikai mano, jog nuostoliai tokie dideli, kad padėti sutvarkyti nuniokotas vietas turi prisidėti ir vyriausybė. Nors vandens lygis Norvegijos pietuose atsitraukia, tačiau galingi lietūs jau grasina Norvegijos vakarams, baiminamasi, jog ir čia situacija gali tapti panaši.

Kritulių Norvegijoje vidutiniškai iškrenta beveik 20 procentų daugiau, nei jų iškrisdavo prieš 100 metų. Klimato tyrėjai tai sieja su klimato kaita ir teigia, kad greitai situacija tik blogės.

Gairės: Norvegija, lietus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS