Nužudytas Afganistano vyriausybės spaudos centro vadovas | KaunoDiena.lt

NUŽUDYTAS AFGANISTANO VYRIAUSYBĖS SPAUDOS CENTRO VADOVAS

Afganistano sostinėje buvo nužudytas vyriausybės spaudos centro vadovas, penktadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

„Deja, žiaurūs teroristai dar kartą įvykdė bailų aktą ir nužudė patriotiškai nusiteikusį afganą“, – apie Dawos Khano Menapalo (Davos Chano Menapalo) mirtį pranešė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Mirwaisas Stanikzai (Mirvaisas Stanikzajus).

Atsakomybę už pareigūno mirtį prisiėmė talibai.

Talibano atstovo Zabihullah Mujahido (Zabiulos Mudžahido) pranešime žiniasklaidai sakoma, kad vyras „buvo nužudytas per specialų modžahedų išpuolį“.

Talibanas trečiadienį pareiškė, kad jo kovotojai ankstesnę dieną Kabule surengė gyvybių pareikalavusią ataką, per kurią taikytasi į Afganistano gynybos ministrą, ir perspėjo, kad planuoja daugiau išpuolių prieš aukšto rango pareigūnus.

Talibanas užgrobė didžiąją dalį Afganistano kaimiškų teritorijų nuo gegužės pradžios, kai prasidėjo užsienio pajėgų galutinio išvedimo vėliausias etapas. Dabar kovotojai stengiasi užimti provincijų sostines, bet vyriausybės pajėgos miestuose jiems atkakliau priešinasi.

Per antradienio ataką Afganistano sostinėje, kuria taikytasi į šalies gynybos ministrą Bismillah Mohammadi (Bismilą Mohamadį) ir kelis įstatymų leidėjus, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės ir dar 20 buvo sužeisti, nurodė saugumo pareigūnai.

Afganistano ir JAV kariuomenė rengia daugiau antskrydžių kovodamos su talibais daugybėje miestų, o Talibanas trečiadienį sakė, kad ataka Kabule buvo jų atsakas į tai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS