Nyderlandų įmonių biuruose sprogo du pašto siuntose paslėpti užtaisai | KaunoDiena.lt

NYDERLANDŲ ĮMONIŲ BIURUOSE SPROGO DU PAŠTO SIUNTOSE PASLĖPTI UŽTAISAI

Dviejų Nyderlandų biurų pašto rūšiavimo patalpose trečiadienį susprogo pašto siuntose paslėpti užtaisai, o policija pranešė, kad tokiu būdu nusikaltėliai mėgino prievarta išgauti pinigų iš bendrovių.

Per sprogimus niekas nenukentėjo.

Užtaisai sprogo sostinėje Amsterdame įsikūrusiame banko „ABN AMRO“ filiale ir japonų kopijuoklių įmonės „Ricoh“ biure rytiniame Kerkradės mieste, esančiame netoli Vokietijos sienos.

Siuntėjas reikalavo pervesti jam tam tikrą pinigų sumą kriptovaliuta, ir grasino išsiųsti daugiau siuntų su sprogmenimis, jei pinigai nebus sumokėti, pranešė Nyderlandų naujienų agentūra ANP.

Pasak policijos, vienas „ABN AMRO“ darbuotojas išgirdo iš voko sklindantį „šnypštimą“ ir jį išmetė, o paskui „įvyko silpnas sprogimas“.

Tuo metu „Ricoh“ savo pareiškime nurodė, kad, „laimei, niekas nebuvo sužeistas, bet, be abejo, tai patyrę žmonės buvo priblokšti“.

Vėliau paaiškėjo, kad trečias siuntinys, kuriame, kaip įtarta, buvo sprogmuo, rastas pietiniame Mastrichto mieste esančiame „ABN AMRO“ padalinyje, buvo nepavojingas: joje aptikta kompiuterio pelė, o ne sprogmenys.

Policija taip pat tiria, ar yra ryšys tarp šių incidentų ir Nyderlanduose nuo gruodžio pabaigos iki sausio pradžios iš pažiūros atsitiktiniams adresatams išsiųstų paketų su bombomis.

Tarp tų siuntinių gavėjų buvo viešbučiai, degalinės ir centrinė skolų išieškojimo agentūra.

GALERIJA

  • Nyderlandų įmonių biuruose sprogo du pašto siuntose paslėpti užtaisai
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS