Sakartvelo opozicija žada tęsti antivyriausybinius protestus | KaunoDiena.lt

SAKARTVELO OPOZICIJA ŽADA TĘSTI ANTIVYRIAUSYBINIUS PROTESTUS

Sakartvelo opozicijos partijos ketvirtadienį pažadėjo tęsti protestus, nepaisydamos valdančiosios partijos pažado atšaukti prieštaringai vertinamą naują įstatymo projektą dėl „užsienio agentų“, kuris sukėlė didelius mitingus ir tarptautinį pasipiktinimą.

Anksčiau ketvirtadienį valdančioji šalies partija „Sakartvelo svajonė“ paskelbė atsisakanti prieštaringai vertinamo įstatymo projekto, kuris daug kam primena Rusijos teisės aktus, naudojamus valdžios kritikams nutildyti.

„Kol nebus garantijų, kad Sakartvelas tvirtai laikosi provakarietiško kurso, šie procesai nesustos“, – teigiama bendrame opozicinių partijų grupės pareiškime, kuriame skelbiama apie naują mitingą ketvirtadienio vakarą ir reikalaujama paleisti dešimtis sulaikytų protestuotojų.

„Reikalaujame, kad dešimtys suimtų protestuotojų būtų nedelsiant paleisti“, – skaitydamas pareiškimą spaudos konferencijoje sakė Cotnė Koberidzė iš opozicinės „Girči“ partijos.

Šią savaitę Sakartvelo parlamentas minėtajam teisės akto projektui davė pirminį pritarimą, o tai sukėlė masinius protestus.

Policija į tūkstančius demonstrantų nukreipė vandens patrankas ir ašarines dujas bei paskelbė įsakymą juos išsklaidyti.

Demonstracijos peraugo į platesnio masto protestus prieš tai, kas vertinama kaip Sakartvelo vyriausybės prokremliška pozicija.

Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos kritikavo šį įstatymo projektą kaip smūgį šalies demokratijai ir jos siekiui įstoti į bloką bei NATO.

Vis labiau nerimaujama, kad buvusi sovietinė respublika krypsta link autoritarizmo ir artėja prie Kremliaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS