Stambulo opozicijos lyderei skirta beveik 10 metų kalėjimo bausmė | KaunoDiena.lt

STAMBULO OPOZICIJOS LYDEREI SKIRTA BEVEIK 10 METŲ KALĖJIMO BAUSMĖ

Turkijos pagrindinė opozicinė partija paskelbė, kad šios politinės jėgos Stambulo skyriaus lyderei teismas penktadienį skyrė devynerių metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę už jos pranešimus socialiniuose tinkluose, tarp kurių esą buvo ir įžeidimų šalies prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui (Redžepui Tajipui Erdohanui).

Canan Kaftancioglu (Džanan Kaftandžiohlu), vadovaujanti sekuliarios Respublikos liaudies partijos (CHP) Stambulo skyriui, taip pat pripažinta kalta dėl „teroristinės propagandos“ ir kitų kaltinimų. Savo bylą ji pavadino politine.

Ji suvaidino svarbų vaidmenį CHP nario Ekremo Imamoglu (Ekremo Imamohlaus) kampanijoje per Stambulo mero rinkimus anksčiau šiemet.

E. Imamoglu laimėjo šiuos rinkimus ir prieštaringai vertinamą pakartotinį balsavimą, kuriame jam teko dalyvauti, nes iš jo buvo atimta pergalė, valdantiesiems užginčijus balsavimo rezultatus.

Tai buvo pirmas kartas, kai opozicija per pastaruosius 25 metus perėmė Stambulo kontrolę. Šis įvykis buvo itin skausmingas R. T. Erdoganui, kuris kadaise pats vadovavo šiam 15 mln. gyventojų turinčiam didmiesčiui.

CHP nurodė, kad bus kreiptasi į apeliacinį teismą, ir C. Kaftancioglu į kalėjimą pateks tik tokiu atveju, jei šis teismas patvirtins jai paskirtą bausmę.

Savo žinutėse socialiniame tinkle „Twitter“ C. Kaftancioglu kritikavo incidentą, kai nuo ašarinių dujų granatos per masinius protestus 2013-aisiais Gezi parke mirė vienas 14-metis.

CHP Stambulo skyriaus lyderei skirtos kalėjimo bausmės už penkis kaltinimus: metai ir aštuoni mėnesiai už valstybės „įžeidimą“, pusantrų metų už „valstybės pareigūno įžeidimą“, dveji metai ir keturi mėnesiai už „prezidento įžeidimą“, dveji metai ir aštuoni mėnesiai už „žmonių kurstymą neapykantai“ bei pusantrų metų už „teroristinę propagandą“.

Paskutinysis kaltinimas susijęs su jos pavartota uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK), nuo 1984-ųjų tęsiančios kruviną sukilimą Turkijos pietryčiuose, nario citata.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

fanatiku salis kur moterys uz ju istatymo ribu kaip ir rusu bei kinu,,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS