Teisių gynėjai praneša apie 280 sulaikytųjų Baltarusijoje | KaunoDiena.lt

TEISIŲ GYNĖJAI PRANEŠA APIE 280 SULAIKYTŲJŲ BALTARUSIJOJE

Teisių gynimo centras „Viasna“ pranešė, kad per sekmadienį Baltarusijoje vykusias protesto akcijas buvo sulaikyta 280 žmonių.

Centro duomenimis, sulaikymai vyko Babruiske, Barysave, Breste, Gardine, Liachavičuose, Lydoje, Magiliave, Minske. Navapolacke, Pinske, Polocke, Pružanuose, Rečycoje, Valkaviske, Vitebske ir Žabinkoje. Kai kurie iš sulaikytųjų jau paleisti iš milicijos.

Minsko miesto vykdomojo komiteto Vidaus reikalų vyriausiosios valdybos vadovas Ivanas Kubrakovas baltarusių žiniasklaidai pranešė apie maždaug 120 sulaikytųjų sostinėje ir du nukentėjusius pareigūnus.

Kaip skelbiama, milicija, siekdama išvaikyti protestuotojus, naudojo kurtinamąsias granatas ir ašarines dujas, o žiniasklaida pranešė, kad mažiausiai keli protestų dalyviai buvo sužeisti, OMON'o padaliniams šaudžius guminėmis kulkomis.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos atstovė Volha Čemodanava patvirtino informaciją, kad per protesto akcijas Minske buvo naudojamos specialiosios priemonės.

„Teisėsaugininkai panaudojo specialiąsias priemones, kad numalšintų neteisėtus protestuotojų veiksmus“, – sekmadienį tvirtino V. Čemodanova.

Ji sakė, kad informacija apie nukentėjusiuosius Minske bus paskelbta pirmadienį.

Baltarusijoje jau trečią mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS