Ukraina: padėtis kaime netoli Bachmuto yra sudėtinga | KaunoDiena.lt

UKRAINA: PADĖTIS KAIME NETOLI BACHMUTO YRA SUDĖTINGA

Ukraina pirmadienį pranešė, kad situacija viename kaime, esančiame į šiaurę nuo Bachmuto, yra sudėtinga, praėjus dienai po to, kai Rusijos privati karinė bendrovė „Wagner“ pareiškė kontroliuojanti kitą gyvenvietę netoli šio kovų apimto Rytų Ukrainos miesto.

Bachmute tebesitęsia ilgiausias mūšis per visą Rusijos invaziją į Ukrainą.

„Padėtis netoli Soledaro sudėtinga: Paraskovijivkos kaimas intensyviai apšaudomas ir puolamas“, – teigiama kasdieniniame Ukrainos prezidentūros pranešime.

Soledaras, kurį sausį užėmė Rusijos kariai, yra į šiaurę nuo Bachmuto, kurį Maskva bando užimti jau daugiau nei šešis mėnesius.

Ukrainos generalinis štabas pranešė, kad praėjusią dieną Rusijos kariai iš tankų, minosvaidžių ir artilerijos apšaudė 16 gyvenviečių netoli Bachmuto.

Pasak ekspertų, strateginė Bachmuto reikšmė yra itin svarbi, tačiau vykstant mūšiui šis miestas tapo svarbiu politiniu ir simboliniu prizu.

Tačiau pastaruoju metu atrodo, kad Maskvos pajėgos vis dėlto gerokai pasistūmėjo į priekį.

„Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas sekmadienį pareiškė, kad jo kariai užėmė Krasna Horos gyvenvietę netoli Bachmuto.

Rusijos gynybos ministerija pirmadienį irgi pranešė, kad užėmė Krasna Horą.

Ukraina šių pranešimų nekomentuoja.

Maskvos paskirtas Donecko regiono lyderis Denisas Pušilinas penktadienį pareiškė, kad Rusijos pajėgos užblokavo tris iš keturių Ukrainos kariuomenės atsargų tiekimo kelių Bachmute.

Kyjivas taip pat pranešė apie įtemptą padėtį netoli Vuhledaro – kito Donecko miesto, kuriame šiuo metu taip pat vyksta Rusijos puolimas.

„Rusai ir toliau apšaudo netoliese esančias gyvenvietes“, – pirmadienį pranešė Ukrainos prezidentūra.

Prezidentūra taip pat pranešė, kad pietiniame Chersone per pastarąją parą dėl Maskvos atakų žuvo trys asmenys ir dar vienas buvo sužeistas.

Gairės: karas Ukrainoje, Bachmutas, karo frontas, kaimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS