H. Maliar: padėtis Andrijivkoje labai sudėtinga ir greitai besikeičianti | KaunoDiena.lt

H. MALIAR: PADĖTIS ANDRIJIVKOJE LABAI SUDĖTINGA IR GREITAI BESIKEIČIANTI

Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hana Maliar, anksčiau ketvirtadienį pranešusi, kad ukrainiečių pajėgos išlaisvino Andrijivką rytinėje Donecko srityje, pareiškė, kad padėtis ten yra labai sudėtinga ir greitai besikeičianti.

„Padėtis Andrijivkoje yra labai sudėtinga ir nepastovi. Laikome kumščius už saviškius“, – parašė ji atnaujintame pranešime socialiniame tinkle „Telegram“.

„Bachmuto kryptimi judame pirmyn. Šiauriniame flange priešas bando susigrąžinti prarastas pozicijas. Pietiniame flange mes sėkmingai žengiame į priekį“, – sakė ji pranešime.

„Pagrindinės kovos tęsiasi Andrijivkos, Kurdiumivkos ir Kliščijivkos rajonuose“, – sakoma jame.

Anksčiau ketvirtadienį jos pranešime buvo sakoma, kad prie Bachmuto esanti „Andrijivka – mūsų“, bet vėliau ši dalis buvo pakoreguota.

„Norėčiau patikslinti informaciją apie Andrijivkos išvadavimą. Tokios informacijos neskelbiu nesuderinusi su kariuomene ir neturėdama jos pritarimo“, – parašė H. Maliar kitame pranešime.

„Šiuo metu yra sutrikęs ryšys tarp kelių informacijos šaltinių, pranešančių tiesiogiai iš įvykio vietos. Andrijivkoje pasiekta tam tikra sėkmė, tačiau vis dar vyksta smarkios kovos“, – pridūrė ji.

3-ioji atskiroji šturmo brigada „Telegram“ pareiškė, kad Kliščijivkos ir Andrijivkos rajonuose tęsiasi įnirtingi mūšiai.

Apie tai pranešta jau kelis mėnesius tęsiantis sudėtingam Ukrainos kontrpuolimui prieš įsitvirtinusias Rusijos pozicijas.

Birželį Kyjivas, sukaupęs vakarietiškos ginkluotės ir pasitelkęs šturmo batalionus, pradėjo priešintis Maskvos pajėgoms Ukrainos pietuose ir rytuose.

Bachmuto miestą, kuriame kadaise gyveno apie 70 tūkst. žmonių, Rusijos pajėgos užėmė gegužę po vieno ilgiausių ir kruviniausių Rusijos invazijos mūšių.

Tačiau Ukrainos pajėgos beveik iš karto pradėjo rusus stumti iš šiaurinių ir pietinių miesto pakraščių ir palaipsniui vis labiau įsitvirtino.

Andrijivka yra maždaug už 14 km į pietus nuo Bachmuto, joje prieš karą gyveno mažiau nei 100 žmonių.

Gairės: karas Ukrainoje, padėtis Andrijivkoje, Donecko sritis, kontrpuolimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS