Viruso epidemija Kinijoje pasiekė piką: mirė dar 71 žmogus | KaunoDiena.lt

VIRUSO EPIDEMIJA KINIJOJE PASIEKĖ PIKĄ: MIRĖ DAR 71 ŽMOGUS

Kinija antradienį pranešė apie 71 mirusį žmogų nuo naujojo koronaviruso, iš viso šalyje nuo jo mirė jau 2 663 žmonės. Tiesa, pastarąsias 2 savaites tai yra mažiausias mirčių skaičius per parą.

Nacionalinė sveikatos komisija taip pat paskelbė apie 508 naujus užsikrėtimo atvejus. Visi, išskyrus devynis, atvejai užfiksuoti koronaviruso protrūkio epicentre Hubėjaus provincijoje. Pirmadienį skelbta apie 409 naujus atvejus šalyje.

Jau kelias dienas iš eilės kai kurios Kinijos provincijos pranešė nefiksavusios naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o Pasaulio sveikatos organizacija pareiškė, kad koronaviruso epidemija Kinijoje „pasiekė piką“.

PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas tvirtino, kad pikas Kinijoje buvo pasiektas sausio 23–vasario 2 dienomis, o naujų atvejų skaičius „nuo tada stabiliai mažėja“.

Tiesa, bendrai PSO ir Kinijos ekspertų misijai vadovaujantis PSO specialistas Bruce'as Aylwardas perspėjo dėl protrūkių kitose šalyse, kurių skaičius „auga eksponentiškai“.

Nepaisant mažėjančio naujų užsikrėtimo atvejų skaičiaus, Kinijai kol kas nepavyksta atnaujinti įprastos ekonominės veiklos po to, kai koronavirusas visiškai sutrikdė šalies ekonomiką.

Kinija dėl viruso protrūkio pirmą kartą per kelis dešimtmečius nusprendė atidėti kasmetinę parlamento sesiją.

Tuo tarpu Hubėjaus provincijoje, kur ir prasidėjo epidemija, izoliuoti lieka dešimtys milijonų žmonių.

Pirmadienį buvo pranešta apie kiek sušvelnintą karantiną Hubėjaus provincijos sostinėje Uhane, tačiau vėliau Kinijos valdžia tokį sprendimą atšaukė.

Nerimą dėl neveiksmingų viruso stabdymo priemonių sukėlė ir prasidėję protrūkiai kalėjimuose bei ligoninėse.

Komunistų partijos politikos ir teisės reikalų komisija antradienį paskelbė, kad iki sekmadienio Hubėjaus provincijos kalėjimuose užfiksuoti 323 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, tarp jų – 279 atvejai Uhano moterų kalėjime.

Irane mirė dar trys žmonės

Irano pareigūnai antradienį pranešė apie dar tris mirtis nuo naujojo koronaviruso, tad bendras aukų skaičius šalyje pasiekė 15, informavo valstybinė žiniasklaida.

Valstybinė naujienų agentūra IRNA pranešė, kad centrinėje Markazi provincijoje mirė dvi pagyvenusios moterys, o šiaurinėje Alborzo provincijoje mirė dar vienas pacientas.

GALERIJA

  • Viruso epidemija Kinijoje pasiekė piką: mirė dar 71 žmogus
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Zinokite

Jau ir kvailiui aisku, kad korona virusas yra ir Lietuvoje. Sitiek lektuvu nusileide is Italijos. Tik slepiama ir dar kolkas neskelbiama apie uzsikretusius Vilniaus Santaros ir Kauno Kliniku ligoninese. Bet kodel? Ar tam kad kuo daugiau zmoniu uzsikrestu? Tylejimu korona viruso nesustabdysite.

Minusas

Daugumos kinų kraujo grupė yra A II RH + ( teigiama ). Būtent todėl didžiausia rizika yra žmonėms su minėta kraujo grupe. Labiausiai atspari infekcijoms yra RH - ( neigiama ) kraujo grupė. Deja, neigiamą kraujo grupę turi vos 10% žmonių populiacijos. Įdomu, kiek žmonių išgyvens jei infekcija taps nevaldoma?

to chemikas

Pasidomėk daugiau spauda ir kitais šaltiniais prieš pirštais rodydamas į visas puses. Viruso epicentre yra kinų 4 lygio mikrobiologinė laboratorija, kuri, (ot sutapimas) būtent ir tyrė gripo atmainas ir koronoviruso atmainas. Žinant kinų kokybę ir tvarką visai nenuostabu, kad virusas užsimanė laisvėje pagyventi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS