Būdamas 58-erių nuo kasos vėžio mirė Italijos futbolininkas G. Vialli | KaunoDiena.lt

BŪDAMAS 58-ERIŲ NUO KASOS VĖŽIO MIRĖ ITALIJOS FUTBOLININKAS G. VIALLI

Buvęs Europos futbolo klubų „Juventus“, „Chelsea“ ir Italijos rinktinės puolėjas Gianluca Vialli (Džanluka Vjalis) mirė nuo kasos vėžio, penktadienį pranešė jo buvę klubai.

Jam buvo 58-eri. 2017 metais G. Vialli buvo diagnozuotas vėžys, tačiau 2021-aisiais jis vis tiek atliko svarbų vaidmenį Europos futbolo čempionate, kurį laimėjo Italija, padėdamas Robertui Mancini (Robertui Mančiniui), ilgamečiam futbolo klubo „Sampdoria“ kolegai ir Italijos vyrų futbolo rinktinės treneriui.

Tačiau gruodį, kai jis paskelbė apie laikinas atostogas, kad galėtų daugiau dėmesio skirti sveikatai, prognozės nebuvo labai palankios.

G. Vialli aštuonis sezonus praleido Genujos futbolo klube „Sampdoria“, o 1992-aisiais prisijungė prie Turino „Juventus“ už anuomet rekordinę 16,5 mln. eurų sumą.

Su „Juventus“ klubu jis yra laimėjęs UEFA Čempionų lygą, o 1996-aisiais G. Vialli prisijungė prie Londono futbolo klubo „Chelsea“, kur 1998-aisiais buvo ne tik žaidėjas, bet ir klubo vadybininkas.

G. Vialli tuomet sezono pabaigoje pakeitė iš darbo atleistą olandų futbolininką Ruudą Gullitą (Rudą Gulitą) ir atvedė „Chelsea“ į Anglijos futbolo lygos taurės, UEFA Čempionų lygos ir UEFA supertaurės laimėjimus.

Jis taip pat padėjo „Chelsea“ klubui laimėti 2000 metų FA taurės finalą, tačiau kitą sezoną buvo atleistas.

Dabartiniai „Chelsea“ bendrasavininkiai Toddas Boehly (Todas Biolis) ir Behdadas Eghbali (Behdadas Egbalis) išplatintame pareiškime teigė: „Tai tikrai siaubinga diena „Chelsea“ futbolo klubui. G. Vialli legenda gyvuos „Stamford Bridge“ stadione“.

„Jo, kaip žaidėjo, trenerio ir, svarbiausia, kaip žmogaus, įtaka visiems laikams bus įrašyta į mūsų klubo istoriją“, – priduriama pranešime.

Klubas „Sampdoria“, kuris, žaidžiant G. Vialli, yra laimėjęs Italijos futbolo lygos „Serie A“ titulą ir UEFA Taurių laimėtojų taurę, savo išplatintame pranešime sakė: „Kartu nuėjome ilgą kelią, augdami, ieškodami, laimėdami ir svajodami.“

„Tu mums tiek daug davei, mes tau tiek daug davėme: taip, tai buvo meilė, abipusė, begalinė. Meilė, kuri nemirs, šiandien, su tavimi“, – priduriama klubo pranešime.

G. Vialli už Italiją žaidė 59 kartus ir įmušė 16 įvarčių.

Italijos futbolo federacija (FIGC) pranešė, kad šį savaitgalį prieš visas rungtynes šalyje G. Vialli atminimas bus pagerbtas tylos minute.

G. Vialli buvo nuostabus žmogus ir po savęs palieka neužpildomą tuštumą nacionalinėje rinktinėje ir visuose, kurie vertino jo nepaprastas žmogiškąsias savybes

„G. Vialli buvo nuostabus žmogus ir po savęs palieka neužpildomą tuštumą nacionalinėje rinktinėje ir visuose, kurie vertino jo nepaprastas žmogiškąsias savybes“, – teigė FIGC.

Buvęs škotų futbolininkas ir futbolo klubo „Liverpool“ kapitonas Graeme'as Sounessas (Grejemas Sunisas), kuris kartu su G. Vialli žaidė „Sampdoria“, sakė, kad jis buvo „nuostabios sielos“.

„Su juo buvo tiesiog nuostabu būti šalia. Jis buvo toks linksmas, kupinas išdaigų, nuostabus futbolininkas ir šiltas žmogus“, – teigė G. Sounessas.

„Žmonės kalbės apie jo puikius futbolo sugebėjimus, ir tai yra teisinga, bet svarbiausia, koks jis buvo žmogus“, – pridūrė buvęs futbolininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Memel

R.I.P

SUSIJUSIOS NAUJIENOS