Šokėjai E. Sodeika ir I. Žukauskaitė-Sodeikienė pirmą kartą tapo pasaulio čempionais | KaunoDiena.lt

ŠOKĖJAI E. SODEIKA IR I. ŽUKAUSKAITĖ-SODEIKIENĖ PIRMĄ KARTĄ TAPO PASAULIO ČEMPIONAIS

Šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje surengtame Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) planetos standartinių šokių čempionate triumfavo lietuviai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė.

Ši Lietuvos pora stipriausia pasaulyje tapo pirmą kartą. Mūsiškiai Vilniuje geriausiai pasirodė visuose penkiuose šokiuose – valse, tango, Vienos valse, fokstrote ir kvikstepe. Lietuvos poros pasirodymas buvo įvertintas net 197,94 taško iš 200 galimų.

Sidabro medaliai atiteko pagrindiniams mūsiškių konkurentams italams Francesco Galuppo ir Deborai Pacini (193,63 tšk.), bronzos – rusams Jevgenijui Mošeninui ir Danai Spicynai (189,54 tšk.).

Antra Lietuvos pora – Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė liko per žingsnį nuo apdovanojimų – ketvirta (188,96 tšk.).

Ši pora po šių varžybų oficialiai atsisveikino su mėgėjų sportu. Nuo šiol jie varžysis su profesionalais.

Penktąją vietą finale užėmė rusai Aleksejus Gluchovas ir Anastasija Gazunova, šeštąją – estai Abelis Madisas ir Aleksandras Galkina.

 

Pasaulio standartinių sportinių šokių čempionatas

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Pasaulio standartinių šokių čempionatas Lietuvos sostinėje surengtas trečią kartą. Pirmasis vyko 2004 metais, iškart po „Siemens“ arenos atidarymo. Tuomet garsi lietuvių pora Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė iškovojo sidabro medalius. 2015 metais čempionate Vilniuje lietuviai E. Sodeika ir I. Žukauskaitė-Sodeikienė užėmė trečiąją vietą, o V. Lacitis ir V. Golodneva-Lacitienė buvo penkti.

GALERIJA

  • Šokėjai E. Sodeika ir I. Žukauskaitė-Sodeikienė pirmą kartą tapo pasaulio čempionais
  • Šokėjai E. Sodeika ir I. Žukauskaitė-Sodeikienė pirmą kartą tapo pasaulio čempionais
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

elona

saunuoliai kaunieciai -pirmi

Aciu,

Aciu JUMS KAD GARSINAT LIETUVA ACIU!!!

Ne šokėjas

Didžiausi sveikinimai šiai porai! Sportiniai šokiai taip pat garsina Lietuvą! O gal pramoginiai! Iš tiesų nesvarbu! Linkiu sėkmės!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS