„Eurovaistinė“ kviečia pasitikti rudenį sveikomis kainomis: ko rugsėjį galite įsigyti pigiau? | KaunoDiena.lt

„EUROVAISTINĖ“ KVIEČIA PASITIKTI RUDENĮ SVEIKOMIS KAINOMIS: KO RUGSĖJĮ GALITE ĮSIGYTI PIGIAU?

  • 4

Nuo šiol „Eurovaistinė“ kas mėnesį klientams pristatys naujas sveikas kainas – bent dešimt aktualiausių mėnesio prekių už mažą kainą ir dvi prekių kategorijas su nuolaidomis. Gyventojai kasdien galės jų įsigyti visose „Eurovaistinėse“. Visas dėmesys skiriamas aktualių nereceptinių vaistų, maisto papildų ar grožio prekių kainoms.

Ko rugsėjį gali prireikti mūsų namų vaistinėlėse?

Po vasaros žengiant į rugsėjo mėnesį, „Eurovaistinės“ farmacijos specialistė Elvyra Ramaškienė pataria iš anksto stiprinti imunitetą ir užkirsti kelią rudens sezono peršalimų ligoms.

„Kiekvienais metais pasitikus rudenį vaistinėse sulaukiame vis daugiau žmonių, besiskundžiančių sezoninėmis sveikatos problemomis – peršalimu, perštinčia gerkle, užgulusia nosimi ir skaudamu sprandu ar nugara. Besikeičiant orams, dažniausia nepageidaujamų simptomų priežastis – nusilpęs imunitetas. Tad jeigu reikėtų pasidalyti svarbiausiu patarimu rugsėjį, rekomenduočiau nedelsiant pradėti stiprinti imuninę sistemą“, – teigia „Eurovaistinės“ farmacijos specialistė E. Ramaškienė.

Stiprinkite imunitetą. Imunitetą svarbu stiprinti ir suaugusiesiems, ir ypač vaikams. Prasidėjus naujiems mokslo metams, gali padidėti peršalimo ir virusinių ligų rizika. Imuninę sistemą sustiprinti gali padėti maisto papildas VITAMINAS C PRO-LONG, o mažiausiems – maisto papildai VITRON KIDS IMMUNITY, kurie yra guminukų formos.

Tad jeigu reikėtų pasidalyti svarbiausiu patarimu rugsėjį, rekomenduočiau nedelsiant pradėti stiprinti imuninę sistemą.

Artėja peršalimo sezonas. Kasmet rudenį stebime augančius peršalimo ligų skaičius. Karščiuojant gali padėti vaistinis preparatas SOLPADEINE EXPRESS, o jeigu dar kankina gerklės skausmas ar sloga, juos gali padėti numalšinti vaistiniai preparatai COLDREX HOTREM LEMON, GRIPEX. Jei skauda tik gerklę, skausmą gali palengvinti vaistinis preparatas SEPTABENE, o nosies užgulimą – vaistinis preparatas OTRIVIN.

Sprando perpūtimai rudenį. Rugsėjį, vėstant orams, gali pakakti naktį išmiegoti prie praviro lango arba sukaitusiam išeiti iš sporto klubo, kad jau kitą dieną prabustumėte perpūstu sprandu arba nugara. Tokius skausmus gali padėti numalšinti vaistinis preparatas DICLAC.

Neišvengiamos virškinimo problemos. Rudenį įsibėgėjame į darbus ir gali likti vis mažiau laiko sveikai mitybai. Dažnai vartojamas aštrus, riebus maistas, kofeinas ir gazuoti gėrimai gali padidinti skrandžio rūgštingumą, kuriam mažinti yra skirtas vaistinis preparatas OMEP UNO. Be to, nesubalansuota mityba gali turėti įtakos kepenų ligoms. Sutrikus kepenų veiklai, reikėtų vartoti vaistinį preparatą CARSIL.

Primename, kad įdėmiai perskaitytumėte pakuotės lapelį ir vaistą vartotumėte, kaip nurodyta. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti jūsų sveikatai; jei simptomai nepraeina ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku. Jeigu įtariate, kad jums pasireiškė šalutinis poveikis, apie jį praneškite savo gydytojui, vaistininkui ar Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos e. paštu

NepageidaujamaR@vvkt.lt arba kitais būdais, kaip nurodyta jos interneto svetainėje www.vvkt.lt. Maisto papildas neturėtų būti naudojamas kaip maisto pakaitalas. Svarbi įvairi ir subalansuota mityba, sveikas gyvenimo būdas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

roze

Bruka vaistus , bet perkant internatu reikia BANKINES korteles .Ne visi senuoliai turi banke pinigu , tai kokiu nors papildu ir nenusipirksi . TO NERA NERA ne vienoje kitoje vaistineje .

Rasa

Vaistinė kaip kokia eilinė parduotuvė turi planą kurį reikia vykdyti todėl ir siūlo papildomas prekės ar vaistus o jeigu nežinai ko nori ir klausi patarimo tai būtinai pasiūlys brangiausia

yja

vaistai ne duona ar saldainis, kad būtų primigtinai kišami. Dabar nueini į vaistinę pirkt reikalingo vaisto tai dar kiša krūvą kitų nes jiems akcija.... o paskui šaukia, kad žmonės perka be saiko. Bet juk patys ir įkalbat senukams, o ir kitiems nesusipratėliams kad imkit kol pigu. Turėtų būti uždrausta toks neadekvatus vaistų brukimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS