Siaubingas medikų aplaidumas: per klaidą pašalino sveiko paciento skrandį | KaunoDiena.lt

SIAUBINGAS MEDIKŲ APLAIDUMAS: PER KLAIDĄ PAŠALINO SVEIKO PACIENTO SKRANDĮ

  • 12

Praėjusių metų spalį seniausioje Slovėnijos sostinės privačioje klinikoje dviems pacientams buvo atlikta gastroskopija ir paimti mėginiai. Pirmasis rodė, kad pacientas yra sveikas, antrajame rasta vėžinių ląstelių. 40-metis vyras sulaukė žinios, kad sunkiai serga, po to jam buvo pašalintas skrandis. Praėjus keliems mėnesiams paaiškėjo, kad pašalintas skrandis buvo visiškai sveikas, praneša LNK.

„Galite įsivaizduoti, koks tai šokas, tačiau greičiausiai net įsivaizduoti neįmanoma“, – sakė nukentėjusio paciento advokatas Rokas Petricas.

Aiškėja, kad apie galimą klaidą medikai suprato iškart po operacijos.

„Ištyrus pašalintą skrandį nebuvo rasta vėžinių ląstelių, o pirminiame biopsijos mėginyje jų aptikta,“ – kalbėjo klinikos direktorė Urška Murn.

„Greičiausiai buvo supainioti dviejų pacientų mėginiai. Paciento atsiprašėme, pasiūlėme psichologinę pagalbą ir palaikomąjį gydymą“, – teigė Onkologijos instituto gydytojas Gašperas Pilko.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Be sveiko skrandžio likęs pacientas atsisakė psichologinės pagalbos iš Onkologijos instituto, tačiau tai nereiškia, kad jis jos neieškojo kitur. Pasak advokato, žala nepataisoma.

„Žinoma, esant tokiam sukrėtimui, klausimas dėl psichologinės pagalbos savaime suprantamas. Pacientas neapsakomai šokiruotas“, – pasakojo R. Petricas.

Galite įsivaizduoti, koks tai šokas, tačiau greičiausiai net įsivaizduoti neįmanoma.

Nukentėjusio paciento advokatas laukia, kol institucijos baigs tyrimus.

Tuo tarpu kitas pacientas kelis mėnesius buvo įsitikinęs, kad yra visiškai sveikas. Tuo metu vėžys plito.

„Šiam pacientui buvo atlikta pakartotinė gastroskopija, biopsija parodė, kad yra vėžinių ląstelių“, – sakė U. Murn.

Belieka tikėtis, kad ši siaubo istorija vėžiu sergančiam pacientui baigsis laimingai ir ligą dar bus galima nugalėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Myslė...

Jei guli du pacientai ir nustatė, kad tas kur dešinėj serga ,bet neparašė iš kurio galo žiūrint yra ta dešinė. Jei atsistosi galvūgalyje, bus vienas, o jei stosi kojūgalyje bus kitas ligonis, tai va ir neaišku, kaip kas skyrė kairę pusę nuo dešinės.

a kiek kartu man buvo

pasako virsininkas nueik ten ir ten padaryk ta ir ta... padarai reportas ant stalo ir sekantis... dazau...ziuriu kad taip daryt nereikia bet gi virsininkas geriau zino...jis alga gera ir premijas gauna uz tai kad pavaldiniai daro pagal jo instrukcijas ir virsininkuj nepatinka kad ji kritikuoja , virsininkuj nepatinka kad atsiranda uz ji zinanciu daugiau ir bandanciu isreikst savo nuomone ir virsininkas visada nubaudzia tuos kurie jam neitinka... rezultatas : oi...suksniai ir klyksmai debilas tu... tai ko nepatikrinai pries darydamas - ble ... man pasaket as padariau taip kaip saket... nesigincijau neatsikalbinejau viska dariau greitai ir efektyviai taip kaip jus megstat nurodyt ir paliept....kas kaltas ?

bet tai

kaip tas sveikas pacientas pateko ant operacinio stalo? Išeitų, kad kažkam reikėjo skrandžio, tai va pagavo ir išėmė. O gal tik paprasčiausiai žurnaliūgos rašo patys nesuprasdami ką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS