R. Kuodis: kurį priimti į paskutinę COVID-19 lovą – skiepytą ar neskiepytą pacientą? | KaunoDiena.lt

R. KUODIS: KURĮ PRIIMTI Į PASKUTINĘ COVID-19 LOVĄ – SKIEPYTĄ AR NESKIEPYTĄ PACIENTĄ?

  • 60

Ką gydyti pirmą, kai iš tūkstančio koronavirusui skirtų lovų lieka tik viena laisva? Tokį etinį klausimą „Žinių radijo“ laidoje kelia ekonomistas, prof. Raimondas Kuodis.

„Viešpatėliau. Mes neverčiame žmogaus skiepytis. Bet tam, kam kviečia ekonomistai ir aš kviečiu, tiesiog nešti pasekmes savo pasirinkimo. Mes dar darželyje žinome, kad jei padarei blogą pasirinkimą, eisi pasėdėti ant nusiraminimo kėdutės“, – nuomone dalijosi profesorius.

Ar žmogus turi pajusti tam tikrą nepatogumą, jeigu jis nori save iš sociumo „išjungti“ ir savo privačias teises iškelti virš viešųjų? Štai tokį klausimą laidos vedėjas uždavė ekonomistui.

„Praktinis dalykas, kuris gali iškilti. Įsivaizduokime, kad šalyje yra 1000 kovidinių lovų ir jos staiga tampa perpildytos, nes mes visi žaidžiame demokratiją ir vieni skiepijasi, o kiti – ne. Ir yra viena lova ir į ją reikia vežti paskiepytą žmogų, kuris susirgo, tikimybė tam nėra nulinė. Ir neskiepytą žmogų, kuris susirgo. Jums klausimas: kurį žmogų vežtumėte? Ar tą, kuris saugojosi? Ar tą, kuris sakė, kad išvis netiki šita liga? Ir staiga jis apsigalvoja ir sako: „Aš vis tik tikiu šita liga, man pabaigėlė ateina, oro trūksta ir visa kita““, – laidoje kalbėjo R. Kuodis.

Praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 705 nauji koronaviruso atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė šeši žmonės, antradienį pranešė Statistikos departamentas.

Mirė trys vyresni 80-89-erių, taip pat po vieną 40-49, 50-59 ir 60-69 metų amžiaus grupėms priklausiusį žmogų. Du iš vyriausių mirusiųjų buvo visiškai paskiepyti, likę – nepaskiepyti.

14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 320,9 atvejo, o septynių dienų teigiamų diagnostinių testų dalis siekia 5,9 procento.

Šalyje per praėjusią parą atlikti 7129 molekuliniai (PGR) ir 8022 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 303 tūkst. 692 žmonės, iš jų tebeserga 7806. Nuo COVID-19 ligos iš viso mirė 4623 žmonės, iš jų pilnai paskiepyti buvo 45. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 9334 mirtys.

Rašyti komentarą
Komentarai (60)

Nėra smegenų nėra galvos skausmo

"Nėra covid" nėra ir medicinos nuo covid. Blogiausia, kad senyviems žmonėms išplauna smegenis jų antivakseriai vaikai ar net gydytojai, gaila tokių suklaidintų žmonių.

Andrius

gal klausimas turėtu būti formuluojamas kiek kitaip - kodėl staiga liko tik viena lova ? Kodėl ligoninių lovų skaičius buvo mažinamas, o ne didinamas ? Kad statistika būtu niūresnė, ar šiaip ?

ir DAR

Reikia atkreipti dėmesį, kad santykis mirčių dar didesnis , jeigu matysime, KIEK yra pasiskiepijusių, o KIEK neskiepytų .Be to miršta jaunesni neskiepyti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS