Viceministrė: svarstoma, kad šeimos nariams COVID-19 būtų nustatomas ir greituoju testu | KaunoDiena.lt

VICEMINISTRĖ: SVARSTOMA, KAD ŠEIMOS NARIAMS COVID-19 BŪTŲ NUSTATOMAS IR GREITUOJU TESTU

Dėl omikron atmainos plitimo pirmadienį Lietuvoje pradeda galioti naujos COVID-19 valdymo priemonės

Svarstoma, kad žmogui patvirtinus COVID-19 PGR tyrimu, jo šeimos nariams užtektų atlikti greitąjį antigeno testą, sako sveikatos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

„Siūlymas buvo diskusijai, jog jeigu yra nustatyta COVID-19 PGR testo vienam iš šeimos asmenų, likusių šeimos asmenų, kurie gyvena kartu su sergančiuoju, pakaktų ir greitojo antigeno testo teigiamo tam, kad fiksuotume susirgimą“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė viceministrė.

Vis dėlto ji pabrėžė, kad antigeno testas pirmiausia yra laikomas skirtu savikontrolei, todėl plačiau jo taikyti vietoje PGR tyrimų neplanuojama.

Daugiau apie pasikeitusią tvarką – LNK vaizdo įraše:

Specialistai rekomenduoja šių testų turėti namuose ir naudoti juos kilus įtarimui dėl galimo užsikrėtimo ar pajutus COVID-19 būdingus simptomus.

Spaudos konferencijos vaizdo įrašas:

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Daiva

Ką pamatysit,kad sirgdami valkiosis,o testas nieko ne rodys.

na

nesistebiu buhalteriu Dulskiu, kad jo greitieji testai vyrams nustatys nėštumą

na

ką tik Viceministrė per TV kalbėjo, kad greitieji testai neveiksmingi...na dabar jau prasidės linksmoji dalis, kai visiems pripaišinės sveikiems besimptomius. Artistai tie ..kiekvieną min meluoja. Mano aplinkoj labai visi serga paskiepyti...ir net su aukščiausiom temperatūrom..pranešinėja į poliklinikas, o kiti naudojasi proga, kad galima gauti biuletenį, nes liežuvis kaulų neturi, o gydytojas tavęs telefonu nemato. Na cirkai toliau tęsiasi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS