Sergamumas pasiekė epideminį lygį: uždaromos kai kurios mokymosi įstaigos | KaunoDiena.lt

SERGAMUMAS PASIEKĖ EPIDEMINĮ LYGĮ: UŽDAROMOS KAI KURIOS MOKYMOSI ĮSTAIGOS

  • 11

Didėjantis sergamumas šalyje jau trikdo ugdymo procesą. Visai savaitei duris užverti teko Kalvarijos mokyklai ir Šiaulių darželiui. Ten iš trylikos pedagogų susirgus šešiems, įstaiga nebeįveikė jiems skirto krūvio. Epideminį lygį Lietuvoje jau pasiekė 21 savivaldybė iš 60, tačiau nė viena epidemijos kol kas neskelbia. Daugiausiai dabar sergama gripu.

„Kai serga didžioji dalis ugdymo įstaigos darbuotojų bei apie 40 proc. visų vaikų lankančių ugdymo įstaigos grupes, teikiamas siūlymas savivaldybės merui skelbti infekcijų plitimą ribojantį rėžimą visoje ugdymo įstaigoje“, – teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Edita Satkevičienė. 

Daugiau Šiauliuose dėl sergamumo kol kas neuždaryta nei viena klasė ar darželio grupė.

„Situacija pakankamai gera, šiuo metu nedirba tik viena ugdymo įstaiga lopšelis–darželis „Salduvė“, nes daugiau nei pusė darbuotojų bei vaikučių serga. Tikimės, kad jau pirmadienį įstaiga sugrįš į darbą“, – vylėsi Šiaulių švietimo skyriaus atstovė Živilė Nakčiūnienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Sergamumo gripu ir viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodikliai auga, daugiausiai sergančių Vilniuje, mažiausiai Tauragėje. 

„Analizuojant daugiametę sergamumo gripu ir VKT infekcijomis dinamiką, šiuo metu yra stebimas įprastas šiam metų laikų būdingas sergamumo rodiklių pakilimas. Siūlymas skelbti gripo epidemiją nėra teiktas savivaldybių administracijoms, tačiau situacija ir toliau yra stebima bei vertinama“, – sakė E. Satkevičienė.

Naujų koronaviruso susirgimų užfiksuota mažiau, poliklinikose karaliauja gripas. Dažniausiai pas šeimos gydytojus pacientai kreipiasi dėl aukštos kūno temperatūros, kuri laikosi net penkias ar septynias dienas.

„Dažniausiai tai yra aukšta temperatūra ir iškart norėčiau pasakyti, kad gripą žmonės gali nusistatyti namuose – yra paprasta, turime greituosius testus. Reikia nepamiršti kad greta yra ir kitos virusinės ligos“, – aiškino šeimos gydytoja Kristina Slonksnė.

Norėčiau paminėti, kad patys žmonės nepamirštų budrumo, laikytųsi higienos, atstumų ir nepamirštų kaukių saugodami ne tik save, bet ir kitus.

Vis daugiau pacientų dėl gripo patenka į ligonines. Vien praėjusią savaitę ligoninėse gydyti 135 asmenys, iš kurių daugiau nei pusė – vaikai.

„Ligoninėse daugėja sergančių gripu. Pačiai teko siųsti du mažus pacientus į stacionarą, kurie tikrai pakankamai sunkiai sirgo, karščiavo ir galbūt nustatymas buvo šiek tiek pavėluotas“, – teigė šeimos gydytoja.

Praėjusią savaitę daugiausiai gripu sirgo Marijampolės, Kalvarijos ir Kauno rajono savivaldybės žmonės. Anot šeimos gydytojos, kad ligos neplistų svarbu neužmiršti per pandemiją visiems gerai išmoktų pamokų ir skiepytis.

„Norėčiau paminėti, kad patys žmonės nepamirštų budrumo, laikytųsi higienos, atstumų ir nepamirštų kaukių saugodami ne tik save, bet ir kitus“, – sakė K. Slonksnė.

Šį ligų sezoną nuo gripo mirė aštuoni žmonės, tarp kurių – ir 40-49 metų amžiaus grupės žmogus.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Užknisot su gąsdinimais

Pravažiavau visuomeniniu transportu ir nei vieno snargluojančio ir kosinčio nemačiau. Nuėjau į prekybos centrą, turgų, ten tas pats. Tai kokia čia ble epidemija?

Kun padarysi,karas

Reikia pasipiniguot.Tai kaip dabar virusas vadinsis-ko ger,JAVirusasNr1.

Gyvenimiška filosofija

Daugiausiai ligonių Vilniuje...o bacilos bacilas traukia...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS