Vyriausybė spręs, ar po antikūnų testo pratęsti galimybių paso galiojimą paskiepytiesiems | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ SPRĘS, AR PO ANTIKŪNŲ TESTO PRATĘSTI GALIMYBIŲ PASO GALIOJIMĄ PASKIEPYTIESIEMS

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar po teigiamo antikūnų testo pratęsti galimybių paso galiojimo laiką nuo koronaviruso paskiepytiems žmonėms, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Apie tai jis kalbėjo prieš Ministrų kabinėto posėdį, kuriame ketinama galimybių pasui nustatyti septynių mėnesių galiojimo laikotarpį. Iki šiol skiepytiems asmenims galiojimo termino dokumentas neturėjo – jis buvo numatytas tik persirgusiesiems.

„Dažnai yra klausiama, ką daryti, jei ir po pilno pasiskiepijimo rodo, kad antikūnų yra pakankamai. Šiandien Vyriausybės nutarimo projekte yra numatyta galimybė pasidaryti serologinį tyrimą ne tik tiems, kurie yra persirgę, bet ir tiems, kurie skiepijosi“, – žurnalistams sakė ministras.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, koronavirusu persirgusiam žmogui galimybių pasas galioja 210 dienų.

Po šio laikotarpio atlikus antikūnų testą ir gavus teigiamą atsakymą, dokumento galiojimas pratęsiamas dar 60 dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

haha

nauja akcija kas turite gp atsispausdinat ir su markeriu uzrasot sikpopierius ir paduodat apsaugai skanuoti

Vika

O korona įveikti reikia staigiai ,tik pajutus simptomus ,reikia gerti vaistus.Nes skausmas nežmoniškas viso kūno, sąnarių skausmas,galvos svaigimas toks kad pasilaikyti reikia, kad nenukristum.Aš save gelbėjau citramonu,labai keista, bet jis nuo skausmo,nuo lengvo peršalimo ,nuo temperatūros. Skausmo aš kitokiais vaistais neramumų,bet vitaminas padeda.Kiekvienas žmogus skirtingas ,ne visiem tinka kas man tinka ,bet man jo išgėrus staigiai ,nekilo ir nebuvo temperatūros ,bet viso kūno skausmą mažinti jis padėjo.Esmė tą kad nelaukite pajutę ,kad kažkas ne taip.

Gija

Kam tas testas,Juk nelieka antikūnių net persirgus .Aš sirgau ne vieną kartą, gydziausi namie, baisus dalykas tas sirgimas,padarius antikūnių testą, po pusės metų ,nebuvo antikūnių ,kaip suprasti.Dabar žmonės leis pinigus o rezultato nebus,kas užsakė šitą pasipelnijima.Nusikaltimas dar vienas, stabdykite mokamus tyrimus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS