Apžvalgos bokštas „Burė“ Nemuno deltos parke turėtų iškilti iki metų pabaigos | KaunoDiena.lt

APŽVALGOS BOKŠTAS „BURĖ“ NEMUNO DELTOS PARKE TURĖTŲ IŠKILTI IKI METŲ PABAIGOS

Pernai bendrovei „Kavesta“ neįvykdžius įsipareigojimų ir Nemuno deltos regioniniame parke nepastačius apžvalgos bokšto „Burė“, iš Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) projektą perėmė Šilutės rajono savivaldybė – ji paskelbė naują rangovo konkursą.

Palyginti su ankstesniu konkursu, kuriam buvo skirta 780 tūkst. eurų, dabar projektas pabrango daugiau nei 100 tūkst. eurų.

Anot savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Daivos Žebelienės, šis projektas yra toks pat, kaip ir ankstesnis, jis turėtų būti baigtas iki metų pabaigos, o didžiąją dalį lėšų skirs Europos Sąjunga (ES).

„Statybos darbų biudžetas – 897,8 tūkst. eurų, projekto lėšos – 780 tūkst. eurų, savivaldybės dalis – 117,8 tūkst. eurų. Projektas nebuvo keičiamas, bus statomas toks pats apžvalgos bokštas“, – BNS teigė D. Žebelienė.

30 metrų aukščio apžvalgos bokštą „Burė“ Nemuno deltos regioniniame parke, D. Žebelienės teigimu, žmonės galės aplankyti jau 2024 metų pavasarį.

Nuo jo matysis dalis Rusnės salos, Nemuno atšaka Atmata, Krokų lanka, Ventės ragas, Kuršių marių platybės ir Kuršių nerijos juosta su kopomis.

VSTT Viešųjų pirkimų ir projektų skyriaus vedėja Miglė Bartašė sausį sakė, kad statybų sutartis su „Kavesta“ nutraukta pernai kovo pabaigoje, nes bendrovė atsisakė pradėti darbus supratusi, kad statybinių medžiagų atvežimas į statybvietę galimas tik vandens transportu.

Anot D. Žebelienės, šį kartą panaši situacija neturėtų pasikartoti, nes pirkimo sąlygose nurodyta, kad medžiagas rangovas turės gabenti vandeniu.

„Pirkimo sąlygose nurodyta, kad medžiagas rangovas turės atvežti vandens keliu, kitos alternatyvos nėra“, – BNS teigė ji.

Statybas planuojama pradėti 2023 metų antrą ketvirtį.

Rangos sutartis su „Kavesta“ nutraukta pernai kovo pabaigoje, bendrovė jokių darbų pradėjusi nebuvo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Bus vizualinis

šlamštas bjaurojantis unikalų deltos kraštovaizdį.Reikia babkes praplauti.Lyg nebūtų gyvybiškai svarbių objektų- tokie statiniai kaip pasityčiojimas.

Anonimas

aferistai

AR PASKAIČIAVO

KIEK LANKYTOJŲ BŪNA TUOSE APŽVALGOS ""BURĖSE"" AR VERTA JŲ TIEK STATYTI???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS