Dar galite sumokėti „pamirštus“ mokesčius ir išvengti baudų | KaunoDiena.lt

DAR GALITE SUMOKĖTI „PAMIRŠTUS“ MOKESČIUS IR IŠVENGTI BAUDŲ

Pirmadienis – paskutinė diena visiems mokesčių mokėtojams deklaruoti praeityje pamirštas pajamas ir mokesčius sumokėti be jokių delspinigių ar baudų.

Tokią progą VMI suteikė pirmą bei vienintelį kartą sausio pradžioje ir ateityje analogiška galimybe pasinaudoti mokesčių mokėtojai nebegalės. Atleidimas nuo delspinigių ir baudų už praeityje nesumokėtus mokesčius taikomas visiems – ir gyventojams, ir įmonėms, jei jie nėra bankrutuojantys, bankrutavę ar restruktūrizuojami.

Norėdami pasinaudoti šia galimybe mokesčių mokėtojai turėtų pateikti arba patikslinti savo deklaracijas už pasirinktus 2014-2018 m. arba, jei pageidauja, už visus penkerius metus ir deklaruoti anksčiau pamirštas pajamas. Tokiu atveju VMI už kadaise nesumokėtus mokesčius delspinigių neskaičiuos ir baudų neskirs.

Deklaravus praeityje pamirštas pajamas, mokesčius nuo jų reikia sumokėti per 20 dienų, tačiau mokesčių mokėtojai gali sudaryti ir periodinių mokėjimų grafiką - laikotarpiui iki 2 metų.

VMI pažymi, kad atleidimas nuo delspinigių galioja praeityje pamirštiems sumokėti VMI administruojamiems mokesčiams (išskyrus žemės mokestį).

VMI neidentifikuos asmenų, pasinaudojusių galimybe atsiskleisti ir būti atleistiems nuo delspinigių, kadangi deklaracijos bus teikiamos ir tikslinamos bendrąja tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS