Energijai taupyti – nauji renovacijos iššūkiai | KaunoDiena.lt

ENERGIJAI TAUPYTI – NAUJI RENOVACIJOS IŠŠŪKIAI

Aplinkos ministerija rengia ilgalaikę renovacijos strategiją, kuri numatys veiksmų gaires, priemones ir pažangos rodiklius ES Pastatų energinio naudingumo direktyvos keliamiems tikslams pasiekti.

Tokią ilgalaikę strategiją kiekviena ES valstybė Europos Komisijai turi pateikti iki 2020 metų kovo 10 dienos.

Aplinkos ministerija praneša, kad pagal šios direktyvos reikalavimus dauguma pastatų ne vėliau kaip iki 2050 metų turi tapti nepriklausomi nuo iškastinio kuro ir efektyviai pertvarkyti į beveik nulinės energijos pastatus. Palaipsniui siekiant šio tikslo, kasmet ES šalyse, tarp jų ir Lietuvoje, reikia atnaujinti vidutiniškai po 3 proc. energetiškai neefektyvių pastatų.

Visos savivaldybės jau yra parengusios energinio efektyvumo didinimo programas, daugumoje iš jų intensyviai vyksta daugiabučių modernizavimo procesas, skelbia ministerija.

Kaip skelbiama pranešime, nuo 2013 metų, vykdant daugiabučių atnaujinimo programą, Lietuvoje renovuota jau 2350 tokių namų, kuriuose yra arti 70 tūkst. butų, o šiuo metu atnaujinami dar 428 namai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ir vel apgaule

Valdziai nerupi is kur zmones paims pinigu. Viskas brangsta pensijos mazos algos nedideles, nekam nerupi kaip paprasti zmones gyvena. Tik seimunai vargsai reikalauja didesniu algu. Kokia renovacija, kur pinigus gauti. Reikia paaiskinti EK, kad zmones neturi lesu renovacijai.

Vieną kartą baikit lot

apie savo sušiktas renovacijas, ir vieną kartą nustokit atiminėt paskutinius centus iš gyventojų. Jau tiek atsibodo, kad jau per pakaušį išlindo tie lojimai ir per teliką ir spaudoj, nieko daugiau neišgirsi, kaip renovuokitės ir renovuokitės. Ar bent žinot kad žmonės vos galą su galu sudure ir taip, o dar jūsų sušiktai renovacijai reiktu mokėt mažiausiai po 20 tukstančių nuo kiekvieno buto. Svolačiai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS