Europos Komisija: Lietuvos BVP augs sparčiau | KaunoDiena.lt

EUROPOS KOMISIJA: LIETUVOS BVP AUGS SPARČIAU

Europos Komisija (EK) numatomo ES ekonomikos augimo tempo nepakeitė. Lietuvos ekonomikai EK numato geresnes augimo perspektyvas nei ES ir nei buvo prognozuota praėjusių metų rudenį.

Prognozuojama, kad Lietuvoje ūkio augimo impulsas iš praėjusių metų persiduos ir šiems metams. Aukštas užimtumas ir augančios gyventojų pajamos palaikys vartojimą, tačiau nebesitikima tokio reikšmingo investicijų ir eksporto indėlio kaip ankstesniais metais, praneša Finansų ministerija.

EK prognozuoja, kad Lietuvos BVP 2020 metais augs 2,6 proc., kai 2019 metais rudens prognozėse buvo numatytas 2,4 proc. augimas, o 2021 metais BVP prognozė nepakeista ir numatomas 2,4 proc. augimo tempas.

EK numato, kad infliacija Lietuvoje šiemet bus panaši kaip ir pernai, o didžiausią įtaką infliacijai darys paslaugų kainų pokyčiai. Prognozuojama, kad 2020 metais infliacija Lietuvoje sieks 2,3 proc., o kitąmet – sulėtės iki 2,1 proc.

EK prognozuoja, kad ES bendrasis vidaus produktas (BVP) 2020 ir 2021 metais kasmet augs po 1,4 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

arvys

Ant kiek reikia buti idiotams , kad nematyti Lietuvos progreso ir ekonomikos augimo??? Ai tiesa, jus troliai juk ir nepasizymite kazkokiu i ntelektu, tik bukai rasote ta ka jums idiotams liepia...Niekingas tas jusu darbas, bet jus jo verti

Anonimas

gal SUSAPNAVO ar SUSIRGO !!!!!

Gebelso

Briuselio subinlaiziu propoganda !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS