G. Nausėda apie pensijų didinimą: mums to nepakanka | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA APIE PENSIJŲ DIDINIMĄ: MUMS TO NEPAKANKA

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad pensijos sparčiau turės būti didinamos ir su ateinančia nauja Vyriausybe.

„Šitas biudžeto įstatymas jau yra priimtas, mes džiaugiamės, kad buvo įgyvendintas spartesnis pensijų augimas, palyginti su VDU (vidutinio darbo užmokesčio) augimu. Mums to nepakanka. Turime ambiciją užtikrinti, kad pensijų augimas būtų didesnis nei VDU augimas ne vienerius metus, o ilgesnį laikotarpį.

Labai tikiuosi, kad su Vyriausybe, kuri bus suformuota šių metų pabaigoje, atrasime sutarimą, kad tai daryti Lietuvoje yra būtina, nes mes negalime eliminuoti ekonomiškai ir socialiniu požiūriu ištisos visuomenės grupės iš normalaus gyvenimo“, – Kaune žurnalistams teigė G. Nausėda.

ELTA primena, kad būtinąjį 30 metų stažą įgijusiam gyventojui, gaunančiam vidutinę senatvės pensiją, ji nuo sausio iš viso padidės 34 eurais: dėl indeksavimo – 31 euru ir dar 3 eurais dėl papildomo bazinės pensijos dydžio padidinimo. Iš viso pensijos nuo sausio vidutiniškai auga daugiau nei 9 proc.

Nuo sausio visos socialinio draudimo pensijos indeksuojamos 8,11 proc. Seimas priėmė sprendimą dar papildomai – 1,83 proc. – padidinti bazinės pensijos dydį.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Pensininkas

noriu nusipirkti AUTOMOBILI.Pensiju reikia kokiu 50.Patarkite PREZIDENTE.

Ona

Siūlyčiau atkreipti dėmesį į išankstines pensijas,Išdirbau 37 metus .Mokėjau litais,o dabar atskaito dvigubai.Jau ta suma yra išmokėta.

As

O kokios invalidu pensijos-pora simtu ir kaip isgyventi geroves valstybeje,kai uz tuos pacius dar reikia ir vaistus pirkti ir pas daktarus vaziuoti,tai maistui kas belieka.Zadejo mazinti atskirti tarp dideles pensijas gaunanciu ir invalidumu,o dabar vienodi procentai visiems-tai dar labiau dideja atskirtis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS